ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για ανακοίνωση στήριξης 17 στελεχών σε Κουφοντίνα: Καταδικάζουμε την τρομοκρατία

File photo: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γουιλιαμ Φειθφουλ




Στην “απόλυτη” καταδίκη της τρομοκρατίας προχώρησε με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από την ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία το κυβερνόν κόμμα ζητούσε τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά πόσον συμφωνεί με το κείμενο υποστήριξης 17 στελεχών του κόμματός του προς τα αιτήματα του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους”, υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, νωρίτερα, είχε αναφέρει:

«Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

Σημειώνεται πως σε κείμενο που συνυπογράφουν 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από διάφορες εσωκομματικές τάσεις, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο ”διορθώνει” τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. ”Δικάζει” εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια».

Προσθέτουν δε πως η κυβέρνηση στην περίπτωση Κουφοντίνα «προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», καθώς ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκό».

Επικαλούνται ακόμη τον κίνδυνο για τη ζωή του Κουφοντίνα, λόγω της απεργίας πείνας στην οποία έχει κατέλθει. «Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική ”οφθαλμός αντί οφθαλμού”, δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι», αναφέρουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το μεγάλο αλλά ανάρμοστο παιχνίδι της Τουρκίας: “Μείγμα” στρατού, σίριαλ(!) και ανθρωπιστικής βοήθειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: