Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μπεκατώρου τη Δευτέρα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

File Photo Σοφία Μπεκατώρου Screenshot Οpen TV YouTube
Την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου θα δεχθεί την Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση έρχεται μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από δυο δεκαετίες, στα πρώτα της βήματα.

Οι αποκαλύψεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με αρκετές άλλες αθλήτριες να παίρνουν θάρρος από την Ολυμπιονίκη και να προχωρούν σε ανάλογες καταγγελίες.

Την ίδια ώρα για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας παραιτήθηκε εγγράφως σήμερα και ο Γιώργος Χριστόπουλος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, ακριβώς όπως είχε ήδη πράξει από χτες ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας στις προσεχείς αρχαιρεσίες).

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έχει εκφράσει τη στήριξή του στην Μπεκατώρου ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σταματά δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας για τη στάση της έναντι Μπεκατώρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: