Συνάντηση Πετρίδη με νέο πρέσβη Αιγύπτου για διμερείς σχέσεις, Ασφάλεια και Άμυνα

Με ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων στην Κύπρο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του το νέο Πρέσβη της Αιγύπτου κ. Amr Mohsen Hamza./ΚΥΠΕ/ΥΠΑΜ
Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας και η υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2021, η συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης υφιστάμενων συμφωνιών συζητήθηκαν σε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με το νέο Πρέσβη της Αιγύπτου Amr Mohsen Hamza.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση τόσο ο κ. Πετρίδης όσο και ο κ. Hamza αναφέρθηκαν στην εξέλιξη της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή και άλλων χωρών με κοινή αντίληψη και ενδιαφέροντα όπως των ΗΑΕ και της Γαλλίας στην πρόσφατη άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και η παρεμπόδιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, αναφέρεται τέλος στην σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Από ώρα σε ώρα θα εγκριθεί το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος του ΟΗΕ για την Κύπρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: