Συγκλονιστικές εικόνες από τη Βραζιλία: Απελπισμένοι συγγενείς ασθενών περιμένουν σε ουρές για να προμηθευτούν οξυγόνο [photo]

File Photo Ουρές υπό βροχή σχηματίζουν οι συγγενείς ασθενών προκειμένου να προμηθευτούν οξυγόνο EPA/RAPHAEL ALVES μέσω ΚΥΠΕ




Από την αυγή έως το σούρουπο, απελπισμένοι  συγγενείς ασθενών από Covid-19 στην Βραζιλία περιμένουν στην ουρά έξω από το εργοστάσιο οξυγόνου Carboxi κατά την διάρκεια καταρρακτώδους βροχής, για να προμηθευτούν οξυγόνο.

Οι συγγενείς κατέφθαναν με βαριές πράσινες φιάλες για να τις γεμίσουν με οξυγόνο και στην συνέχεια έσπευδαν πίσω στους άρρωστους συγγενείς τους, βάζοντας τις φιάλες στο πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων τους.

Photo EPA/RAPHAEL ALVES μέσω ΚΥΠΕ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο,  σφοδρός επικριτής του Ζαϊρ Μπολσονάρο της Βραζιλίας, έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από 3,78 εκατομμύρια κυβικά πόδια οξυγόνου για να βοηθήσει την περιοχή. Ακόμη κι αν οι κάτοικοι της Αμοζόνας χαιρέτισαν την υποστήριξη, ο Μπολσονάρο άσκησε κριτική στον Μαδούρο. «Εάν θέλετε να μας προσφέρετε οξυγόνο, θα το λάβουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά θα μπορούσε να δώσει επείγουσα βοήθεια και στον λαό του, έτσι δεν είναι; Ο μέσος μισθός δεν αρκεί για να αγοράσει κάποιος μισό κιλό ρύζι στην Βενεζουέλα».

Photo EPA/RAPHAEL ALVES μέσω ΚΥΠΕ

Η Βραζιλία κατέγραψε 210.000 θανάτους από κορωνaϊό, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έστειλε επτά μονάδες παραγωγής οξυγόνου την Κυριακή, οι οποίες μόλις εγκατασταθούν θα τροφοδοτήσουν οξυγόνο σε 100 ΜΕΘ.

HJ με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: