Σε σειρά θεμάτων αποφάσισαν να συνεργαστούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς φεύγει από την Καθολική Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στη γειτονιά της Τζωρτζτάουν της Ουάσιγκτον, 24 Ιανουαρίου 2021. EPA, Oliver Contreras
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μακρόν, ο πρόεδρος μιας παραδοσιακής συμμάχου χώρας για τις ΗΠΑ, ήταν από τους πρώτους ηγέτες με τους οποίους επικοινώνησε ο Μπάιντεν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκους σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι εξέφρασε τη δέσμευσή του για τν ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων, μέσω του ΝΑΤΟ και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μακρόν από την πλευρά του ανέφερε ότι παρατήρησε ότι οι απόψεις των δύο προέδρων συνέκλιναν σε πολλά πράγματα, ιδίως στο θέμα της διεθνούς ασφάλειας. Συμφώνησαν μεταξύ άλλων να στηρίξουν τις πιο ευάλωτες χώρες ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία της Covid-19 αλλά και να συνεργαστούν στα θέματα των πυρηνικών του Ιράν και της κρίσης στον Λίβανο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Λευκός Οίκος: O Τραμπ δεν είχε σχέδιο διανομής του εμβολίου κατά του κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: