Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τριών διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα νέα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τις πανεπιστημιακές σχολές, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τριών διαδηλωτών κατά την ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε κινητοποίηση μελών φοιτητικών παρατάξεων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απείθεια.

Η ένταση προκλήθηκε, όταν φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση και συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέσω της Εγνατίας Οδού, παρά τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

Συνάντησαν όμως αστυνομικό φραγμό, ενώ ακολούθησαν αψιμαχίες και περιορισμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες στη διάρκεια των επεισοδίων στο σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ζητάει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση μιλάει για “αναίτια και απρόκλητη επίθεση της ελληνικής αστυνομίας ενάντια σε φοιτητές” και καταγγέλλει ότι “στην παρέμβαση που έγινε από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη, για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την αιτιολογία των συλλήψεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αρκέστηκαν στο να “φυγαδέψουν” τους συλληφθέντες προς άγνωστη κατεύθυνση”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Φοιτητική πορεία κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Μικρής έντασης επεισόδια και τρεις προσαγωγές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: