Rafale: Στη Βουλή η σύμβαση για την αγορά 18 αεροσκαφών των 2,32 δισεκ. ευρώ

File Photo Rafale της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας EPA/HARISH TYAGI μέσω ΚΥΠΕ




Τα 18 αεροσκάφη τύπου Rafale, μαζί με τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν, θα αγγίξουν τα 2,32 δισ. ευρώ, προ κρατήσεων.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες η σύμβαση για την απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των περιβόητων αεροσκαφών Rafale. Μάλιστα, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επεξεργασία της σύμβασης από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια να γίνεται την Πέμπτη, σε μια συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την προμήθεια 18 αεροσκαφών τύπου Rafale τα οποία, μαζί με τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν, θα αγγίξουν τα 2,32 δισ. ευρώ (προ κρατήσεων). Με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα γίνουν τρεις δόσεις παραλαβών, έξι αεροσκαφών η κάθε μία.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα Rafale θα παραδοθούν περίπου έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή τον Ιούνιο του 2021, με ρυθμό ενός αεροσκάφους ανά μήνα. Η επόμενη εξάδα θα απαρτίζεται από καινούργια αεροσκάφη και θα παραληφθούν περίπου τον Αύγουστο του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα περί τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2023. Η πρώτη εξάδα υπολογίζεται ότι θα είναι ετοιμοπόλεμη στο τέλος του 2021, η δεύτερη στο τέλος του 2022 και η τελευταία το καλοκαίρι του 2023.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής έχει ταχθεί υπέρ της προμήθειας, εντούτοις περιμένει ορισμένες διευκρινίσεις.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέες κωλοτούμπες Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: