Πρώτη δίωξη με βάση το νόμο για τις πορείες: Για απείθεια κατηγορείται ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος (Κ) και μέλη της, νοσοκομειακοί γιατροί, διαδηλώνουν στη λεωφ. Κηφισίσς έξω από το νοσοκομείο ¨Ερυθρός Σταυρός”, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Αντιμέτωπος με την κατηγορία της παραβίασης της νέας νομοθεσίας για τις συναθροίσεις βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Αφορρμή η συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εκείνη την ημέρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε ζητήσει από τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά ορισμένοι κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αστυνομία παρενέβη, οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν και υπήρξαν τραυματισμοί.

Πλέον ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο κ. Γιαννάκος είπε ότι έμαθε για τη δίωξή του από τα ΜΜΕ και επανέλαβε πως έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο με την ΠΟΕΔΗΝ.

Παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Πάλι τα ίδια… Η Αττική βρίσκεται μισό βήμα από το “κόκκινο”: Σήμερα οι κρίσιμες ανακοινώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: