Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο προπονητής ιστιοπλοϊας: Κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριας

File Photo: Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο 38χρονος προπονητής ιστιοπολοϊας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας προ δεκαετίας.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε το πρωί στην Ευελπίδων και ζήτησε από την ανακρίτρια προθεσμία να απολογηθεί, την οποία και έλαβε. Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ζήτησε από τους δημοσιογράφους να «κάνουν υπομονή», καθώς η αλήθεια, όπως είπε «θα λάμψει».

Με κλούβα της αστυνομίας ο 38χρονος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως ότου ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Από τη Σάμο στην Ευελπίδων

Ο προπονητής συνελήφθη χθες στη Σάμο μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και χθες το βράδυ της Δευτέρας επιβιβάστηκε στο πλοίο για τη μεταφορά του στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί ο 38χρονος έφτασε  με  αστυνομική κλούβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει να δηλώσει κάτι απάντησε «να πείτε στο Σπύρο [τον πατέρα της κοπέλας που κατηγορείται ότι βίασε] να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αθλήτριας, που σήμερα είναι 21 ετών, στον Εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η κατάθεση της κοπέλας ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις των γονέων της. Τα όσα είπαν στον εισαγγελικό λειτουργό, τον οδήγησαν να ζητήσει τη σύλληψη του 38χρονου προπονητή, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει δεν έχουν παραγραφεί.

Αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες

Σημειώνεται ότι με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο 38χρονος είχε αρνηθεί ότι βίασε το κορίτσι και υποστήριξε ότι είχαν δεσμό και πως ήθελε να παντρευτούν. Αρνείται κάθε πράξη βιασμού υποστηρίζοντας πως όχι μόνο υπήρχε συναίνεση του θύματος αλλά και έγκριση της μητέρας του κοριτσιού, η οποία τον προέτρεπε να παντρευτεί την κόρη της.

Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα καθώς κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον κ. Στεφανάτο από τη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η ολυμπιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κ. Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια.

Από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού , θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών. Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση το ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος , ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς “η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου” δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Τζούλη Βινιεράτου
Αθήνα, Ελλάδα

Η σύλληψη του προπονητή δίνει “δύναμη και ελπίδα” στην οικογένεια: Μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: