Προηγούνται Γυμνάσια και Λύκεια, λέει ο Μητσοτάκης: Τα άλλα μπορούν να περιμένουν

File photo: Mόνον τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν στις “κόκκινες περιοχές” δια ζώσης, ενώ τα Λύκεια θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI
Η επιστροφή στα θρανία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ άλλες δραστηριότητες ή τομείς της αγοράς μπορούν να περιμένουν ακόμη, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, δίνοντας τέλος, τουλάχιστον προς το παρόν, στις εικασίες για τα άμεσα, νέα “ανοίγματα”.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την στόχευση της κυβέρνησης σχετικά με την σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και απαντώντας εμμέσως στα σενάρια που μιλούσαν για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και της εστίασης.

Την Παρασκευή η απόφαση της επιστημονικής επιτροπής

Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η συμπεριφορά των πολιτών σε ότι αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα κάποιας άλλης δραστηριότητας, καθώς οι ειδικοί μετά το γενναίο άνοιγμα της αγοράς δεν θέλουν να κάνουν ξανά μεγάλα άλματα που πιθανώς να καταλήξουν σε πισωγύρισμα. Έχουν εξάλλου, ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μαζί δραστηριότητες από διάφορους κλάδους.

«Πρώτα θα δούμε δεδομένα δύο εβδομάδων»
Μια από τις επικρατέστερες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα σε Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι η 1η Φεβρουαρίου.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περαιτέρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1 έως 2 εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε όχι μόνο επιδημιολογικά αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο. Η πολιτεία αποφασίζει τι είναι αυτό το άλλο, που δίνει τις προτεραιότητες. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εντυπωσιακός τζίρος στο άνοιγμα της αγοράς, ποιες δραστηριότητες παίρνουν σειρά απελευθέρωσης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal