Πυρκαγιά με 5 νεκρούς στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εμβολίων του κόσμου στην Ινδία: Παράγει τα εμβόλια της Οξφόρδης [video]

Πυροσβέστες επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ινστιτούτο Serum της Ινδίας. EPA/STR




Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκάλεσε σήμερα μεγάλες καταστροφές στο Serum Institute of India, της μεγαλύτερης μονάδας παρασκευής εμβολίων στον κόσμο που βρίσκεται στη δυτική Ινδία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

“Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί” από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αντάρ Πουναουάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από ένα τεράστιο σύννεφο γκρίζου καπνού που υψωνόταν πάνω από το Serum Institute στην Πούνε, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις εμβολίου (οι πληροφορίες αναφέρουν 50 εκατ.) του εμβολίου κατά του κορωναϊού της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ετήσιος στόχος παραγωγής εμβολίων από το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το 1,5 δισ. για το 2021.

Eπίσης, το εργοστάσιο σχεδιάζει να ξεκινήσει την παρασκευή άνω των 50 εκατομμυρίων δόσεων του υπό ανάπτυξη εμβολίου  Novavax, από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post o Πουναουάλα διαβεβαίωσε ότι τα υπό παρασκευή εμβόλια δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά. “Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλες τις κυβερνήσεις και τον κόσμο ότι δεν θα υπάρξει καμιά απώλεια της παραγωγής [εμβολίων] κατά του κορωναϊού επειδή υπάρχουν πολλά κτίρια παραγωγής τα οποία έχω διατηρήσει σε εφεδρεία ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια ενδεχόμενα,” είπε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/Jerusalem Post
Μουμπάι, Ινδία

Η πανδημία… τέχνας κατεργάζεται: Δύο άνεργα αδέλφια στις Βρυξέλλες έγιναν «covid boys» – Επιτηρούν την τήρηση των μέτρων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: