Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά Μαξίμου με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά για τις διερευνητικές

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Για πολιτική ομηρία και διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης κάνουν λόγο σε σχόλιά τους οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών αλλά και την προοπτική προσφυγής στη Χάγη.

Σε συνέντευξή του στο Mega o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «

«Το άρθρο Σαμαρά εξηγεί πάρα πολλά. Εξηγεί γιατί η ελληνική κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχε μία σαφή στρατηγική για το που θέλει να το πάει σε σχέση με την Τουρκία. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι “όμηρος” του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη φράση ότι “με πειρατές δεν μιλάμε”. Ο ίδιος απείλησε τη σημερινή κυβέρνηση να μη φέρει τις συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία, τις οποίες δεν θα τις ψηφίσει. Να διαβάσει ο κόσμος τις απόψεις του ακροδεξιού κ. Σαμαρά, ο οποίος με τον λόγο του δίχασε την ελληνική κοινωνία, όταν ήταν η ΝΔ στην αντιπολίτευση και αυτή τη στιγμή μπλοκάρει την έναρξη των συζητήσεων με σκοπό την ανεύρεση μιας ειρηνικής λύσης».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε: «Οι «έντονες διαφωνίες» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τη διαμόρφωση κοινής εθνικής γραμμής.»

«Τώρα γίνεται ξεκάθαρο», προσθέτει «γιατί αρνήθηκε ο κύριος Μητσοτάκης τη διαμόρφωση της κοινής εθνικής γραμμής, με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να πορεύεται η χώρα χωρίς αυτήν. Γιατί υπήρχαν έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις: Ο Σαμαράς εναντίον των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: