«Πέρα από τις δυνατότητές τους» τα νοσοκομεία στην Ιρλανδία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

File photo: Νοσοκόμοι έτοιμοι να εμβολιάσουν την συνάδελφό τους Joanna Sloan (αριστερά), το πρώτο άτομο στη Βόρεια Ιρλανδία που έλαβε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech. EPA, Liam McBurney




Το νοσοκομεία της Ιρλανδίας βρίσκονται σε μια κατάσταση “πέραν των δυνατοτήτων τους”, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και των επακόλουθων νοσοκομειακών νοσηλειών, ανακοίνωσε σήμερα ο φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Ένας στους 76 κατοίκους στην Ιρλανδία έχει σήμερα COVID-19.

Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία με COVID-19 αυξήθηκε κατά 10% από την Κυριακή και ανέρχεται σε 1.582, σχεδόν διπλάσιος αυτού που είχε καταγραφεί κατά την κορύφωση στο πρώτο κύμα των μολύνσεων το 2020.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία φαίνεται να φθάνουν στο μέγιστο βαθμό, καθώς υπάρχουν μεταξύ 2.200 και 2,500 ασθενείς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας οι ασθενείς αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό, αφήνοντας κενές μόλις 38 κλίνες από τις 292 των μονάδων εντατικής θεραπείας της χώρας, ενώ τα κρεβάτια αλλού μετατρέπονται σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

“Πάντα προσπαθούσα να ισορροπήσω τα μηνύματα για την COVID-19. Ξέρω ότι όλοι το βρίσκουν πολύ δύσκολο. Αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι πλέον πέραν των δυνατοτήτων τους. Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε, να προστατέψετε την οικογένειά σας και τους εργαζόμενους στην υγείας, παρακαλώ μείνετε στο σπίτι”, έγραψε ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Πολ Ριντ στο Twitter.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Η αποστολή στην Κίνα δεν αναζητεί “ένοχο” διαβεβαιώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: