Παρέμβαση Μεϊμαράκη στο Ευρωκοινοβούλιο για την προσφυγική κρίση στα ευρωπαϊκά σύνορα

File Photo Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε συνέδριο του κόμματος ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ
Στο θέμα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στα ευρωπαϊκά σύνορα αναφέρθηκε, με παρέμβασή του, στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το 2021, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο, με τις εισηγήσεις τους, αποδέχονται πλέον κατηγορηματικά ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα ενώ τόνισε την σημαντική ευθύνη των κρατών-μελών στην αντιμετώπισή του, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να υλοποιούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για να υπάρξει μια οριστική αντιμετώπισή του χρειάζεται ουσιαστική και κυρίως ευρωπαϊκή προστασία των συνόρων και ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου πλαισίου, το οποίο θα πρέπει να εστιάζει ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, με σύγχρονα τεχνικά μέσα και σε απόλυτη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη διασφάλιση των συνόρων της, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν μάλιστα, όπως είπε «έχει αποδειχθεί, ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και να ικανοποιήσει τη δική του εσωτερική πολιτική ατζέντα».

Καταλήγοντας, κάλεσε την ΕΕ να δράσει από κοινού και συντονισμένα, επιδεικνύοντας έμπρακτη αλληλεγγύη ιδιαίτερα στις χώρες πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Brexit: Οδηγίες έκδοσης ΑΜΚΑ για τους δικαιούχους της συμφωνίας αποχώρησης του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: