Πάνω από 8,1 εκατομμύρια τα κρούσματα στη Βραζιλία: 203.100 συνολικά οι νεκροί από τον ιό

FILE PHOTO: Στη Βραζιλία θάβουν τους νεκρούς τους από τον νέο κορωναϊό. Το στιγμιότυπο είναι από το νεκροταφείο Nossa Senhora Aparecida, στην πόλη Manaos του Αμαζονίου. EPA, Raphael Alves




Η Βραζιλία κατέγραψε 29.792 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24ώρες καθώς και 469 θανάτους από την COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από τότε που άρχισε η πανδημία, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 203.100, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στην Κούβα, όπου το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν 388 περιπτώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή.

Ως εδώ, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού παραμένει συγκριτικά χαμηλός στη νήσο της Καραϊβικής, με 151 νεκρούς επί συνόλου 14.576 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας επισήμανε χθες ότι από τα νέα κρούσματα, μόλις 35 συνδέονταν με ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πράγμα που υποδεικνύει πως βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη καινούργιο ξέσπασμα.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη νήσο έχουν φθάσει τα 2.534. Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές απέδωσαν την έξαρση των μολύνσεων στα ταξίδια Κουβανών της διασποράς για τις γιορτές. Η κατάσταση ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα.

Από χθες Κυριακή εξάλλου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR που αποδεικνύει πως δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό το πολύ 72 ώρες πριν από την πτήση τους.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Brazil – Αβάνα, Cuba

Εντονη ανησυχία και μέτρα στην Γαλλία για την βρετανική μετάλλαξη: 15.944 κρούσματα, 151 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: