Πάνω από 50 χιλιάδες οι θάνατοι στη Γερμανία: Ξεπέρασαν τα 2,1 εκατ. τα κρούσματα του ιού

FILE PHOTO: Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί της δημόσιας τάξης ελέγχουν τους ανθρώπους αν φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά των περιορισμών του κορωναϊού στην Κολωνία της Γερμανίας. EPA, SASCHA STEINBACH




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 17.862 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.106.262, δείχνουν σήμερα Παρασκευή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, 859 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 50.642 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Γαλλία πιθανόν να χρειαστεί ένα τρίτο εθνικό λόκνταουν αν η ισχύουσα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6μμ αποτύχει να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Γαλλίας υπογραμμίζοντας ότι αυτό πιθανόν να αφορά τις πιο ευάλωτες ομάδες.

“Αν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, θα χρειαστεί να καταφύγουμε και πάλι σε λόκνταουν. Θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά ένα λόκνταουν περιορισμένο στους ευάλωτους πολίτες”, δήλωσε η επιδημιολόγος Οντίλ Λονέ.

  • Η βρετανική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να καταστήσει αναγκαία μια νέα καραντίνα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας

Ένα νέο λοκντάουν «θα καθίστατο πιθανόν απόλυτα αναγκαίο», εάν η κυκλοφορία της βρετανικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού αυξανόταν «σημαντικά» στη Γαλλία, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Εάν η κατανομή αυτής της μετάλλαξης αυξηθεί σημαντικά και θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια πορεία όπως στην Αγγλία, η καραντίνα θα γίνει πιθανόν απόλυτη ανάγκη», είπε ο Βεράν, ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γερουσίας.

«Η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης στη γαλλική επικράτεια είναι ίσως ένα καθοριστικό στοιχείο στις στρατηγικές της μάχης κατά της επιδημίας, τις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Όταν μιλάω για μια μάχη με τον χρόνο, ζυγίζω καλά τα λόγια μου. (…) Είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, για τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει, σε αυτή τη φάση, περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από Covid-19, όπως κατέδειξε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο σύνολο των θετικών τεστ PCR.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Παρίσι, France

Μαζικά τεστ στο Πεκίνο και …ανησυχία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα εκατό για δέκατη συνεχόμενη ημέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: