Πάνω από 1,54 εκ. κρούσματα στο Μεξικό: Πλησιάζουν τους 135.000 οι θάνατοι λόγω του νέου κορωναϊού

Εστιάτορες και μέλη του προσωπικού διαμαρτύρονται για το κλείσιμο που επέβαλε η πανδημία. Το στιγμιότυπο είναι από την Πόλη του Μεξικού. EPA, Jose Mendez




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.594 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 662 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 134.368 νεκρούς επί συνόλου 1.541.633 μολύνσεων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Βραζιλία κατέγραψε 25.822 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24ώρες καθώς και 480 θανάτους από την COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από τότε που το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 203.580, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

  • Σλοβενία: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 140.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Ακόμη 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Σλοβενία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 426 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 3.022 νεκρούς επί συνόλου 139.713, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα το σλοβένικο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sledilnik, που αναρτά συστηματικά στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση, τα ενεργά κρούσματα επί του παρόντος είναι 24.320. Στα σλοβένικα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.205 ασθενείς με την COVID-19, οι 198 εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Γέλκο Κατσίν, τόνισε χθες Δευτέρα ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, πάντως οι θάνατοι μειώνονται.

Το NIJZ ανακοίνωσε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για τον νέο κορονοϊό αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Σλοβενία. Το προϊόν είναι το δεύτερο η κατεπείγουσα χρήση του οποίου έλαβε πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Σάο Πάολο, Brazil – Λιουμπλιάνα, Slovenia

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα του νέου κορωναϊού στο Ισραήλ: Πάνω από 3.700 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: