Όταν οι αυταρχικοί και διαφθαρμένοι ηγέτες, όπως ο Ερντογάν, …ανησυχούν για την Αμερικανική Δημοκρατία!

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, εισέρχεται στην αίθουσα ενημέρωσης. ΕPA, Leigh Vogel / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι πιο αυταρχικοί ηγέτες του πλανήτη, έσπευσαν να εκφράσουν τη …λύπη τους για την απαράδεκτη εισβολή των οπαδών του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Προκάλεσαν γέλια ο Βλαντιμίρ Πούτιν διά των εκπροσώπων του, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο κομμουνιστής πρόεδρος της Κίνας, και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες. Είναι πραγματικά αξιολύπητη η Αμερική, όπως την κατάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία και ειδικά η Κίνα, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς καταστέλλει με τον πλέον αισχρό τρόπο κάθε ίχνος Δημοκρατίας.

  • Ήταν προκλητική η στάση των αρχών των αυταρχικών κρατών, που έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για την αμερικανική Δημοκρατία. Αν έχουν τα κότσια οι ηγέτες τους ας ενστερνιστούν τις αρχές της Δημοκρατίας. Για να δικαιούνται να ομιλούν. Έχουν γεμίσει οι φυλακές με τους πολίτες που υποστηρίζουν τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την «ανησυχία» τους για τα ανάρμοστα γεγονότα στο αμερικανικό Καπιτώλιο, εξέφρασαν και δημοκρατικές χώρες. Ιδιαίτερα μερικές ευρωπαϊκές, οι οποίες -όπως η Γερμανία- σκέφθηκαν να επιβάλουν και «ταξιδιωτική οδηγία» στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο, έτσι κι αλλιώς.

Μην έχετε αμφιβολία περί αυτού. Αναρωτήθηκα αυτό, όταν διάβασα τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών και ειδικά του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών: Χαϊδεύετε την Τουρκία και τον αυταρχικό ηγέτη της, που έχει φυλακίσει και δολοφονήσει τόσους δημοκρατικούς ανθρώπους, και μιλάτε για την Αμερική; Δεν ντρέπεστε; Ιδιαίτερα οι Γερμανοί της Άγγελας Μέρκελ…

Η υπερδύναμη, ακόμα και με πρόεδρο τον αυταρχικό Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον υπερθετικό βαθμό.

Δεν γνωρίζουμε αν θα σεβόταν τη Δημοκρατία στην περίπτωση επανεκλογής του. Κάποια πράγματα που σχεδίαζε ξεπερνούσαν τα όρια. Είδαμε τη συμπεριφορά των οπαδών του, μόλις τους έδωσε το «πράσινο φως». Αλλά με ή χωρίς τον απερχόμενο πρόεδρο, η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ Ρωσία, Τουρκία ή Κίνα. Όσοι λατρεύουν αυτές τις χώρες, ας μετακομίσουν για ένα διάστημα. Θα θέλουν να επιστρέψουν τρέχοντας…

Η δήθεν ανησυχία των αυταρχικών ηγετών για την αμερικανική Δημοκρατία, είναι στην πραγματικότητα ανησυχία επειδή χάνουν τον “άνθρωπο” τους. Ο κ. Τραμπ εξυπηρέτησε τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα στο έπακρον…

  • Τέλος, «έκλαψαν» ηγέτες χωρών που έχουν «πνιγεί» στη διαφθορά. Και για ένα …περίεργο λόγο, κάθε φορά που ομιλώ για διαφθορά το μυαλό μου πάει στην Κύπρο και στον πολιτικό και οικονομικό της κόσμο.

Το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» θα κάψει πιστεύω πολλούς μεγαλόσχημους. Και τώρα που πέρασαν και οι γιορτές να συνεχίσουμε να πιέζουμε όσοι ενδιαφερόμαστε να καθαρίσει ο στάβλος. Πρέπει να ξεβρωμίσει η Κύπρος και επιτέλους να πληρώσουν όσοι ευθύνονται.

Θέλω να παρακαλέσω όσους έχουν στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς να επικοινωνήσουν μαζί μου, καθώς έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του νησιού από ακτιβιστές της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η εχεμύθεια είναι εξασφαλισμένη ([email protected]).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με απαίσιο τρόπο ο απαξιωμένος ΟΗΕ αθωώνει την Τουρκία: Η Κύπρος από θύμα μετατρέπεται σε …θύτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: