Οριστικό: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Κεραμέως

File photo: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI




Κατόπιν της σχετικής εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής, η υπουργός Παιδείας Νίκης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα την επιστροφή των μαθητών όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας στα σχολεία από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Του μέτρου εξαιρούνται τα Λύκεια στις “κόκκινες περιοχές” όπου θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Τα Γυμνάσια στις περιοχές αυτές θα επιστρέψουν στην δια ζώσης διδασκαλία.

Επίσης, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, κλειστά παραμένουν τα φροντιστήρια, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όλες οι άλλες μονάδες που σχετίζονται με την εκπαίδευση και δεν βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις διαπιστώσεις από την έως τώρα λειτουργία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι μόλις το 0,1% των σχολικών μονάδων υπάρχει αναστολή λειτουργίας λόγω κρούσματος κορωναϊού.

«Επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές γυμνασίων και όλων των τύπων λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε τα μέτρα πρόληψης, στα οποία περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά., οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα, καθώς επίσης και οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κοντοζαμάνης: Κανένα εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα χωρίς αδειοδότηση και χωρίς να τηρεί πλήρως τις υγειονομικές προδιαγραφές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: