Διεκόπη δυο ώρες νωρίτερα η διερευνητική επαφή: Αδιέξοδο από την πρώτη ημέρα;
Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η πρώτη, μετά από 5 χρόνια, διερευνητική επαφή μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα θέματα που χωρίζουν τα δύο κράτη.

Από τουρκικής πλευράς αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η φιλοξενία της συνάντησης έγινε αντί για ένα ξενοδοχείο, όπως είχε προγραμματιστεί, σε γνωστό παλάτι-μνημείο Ντολμά Μπαχτσέ. Και ότι στη συνάντηση προσήλει και στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Η αρχική πρόβλεψη έλεγε ότι η συνάντηση θα διαρκούσε έως τις 4 το απόγευμα, αλλά διήρκεσε ως τις 2 μ.μ. Ήταν ο 61ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τon πρέσβη Παύλο Αποστολίδη και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Αναμένεται ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς. Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Οι ανακοινώσεις πάντως που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν τόσο στο περιεχόμενο των επαφών τους, αλλά αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για την Αθήνα, στις 5 μ.μ. από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα σε λίγο…

Ο Ερντογάν έστειλε τον αρχιπροπαγανδιστή Καλίν στις διερευνητικές επαφές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal