Ολλανδία: Πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός 30.000 γιατρών και νοσηλευτών, επικρίσεις για την καθυστέρηση

File Photο: Εμβολιασμός στη Ρουμανία. Η Ολλανδία πάντως θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό 30.000 μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το συντομότερο δυνατόν. EPA/ROBERT GHEMENT




Η Ολλανδία θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό 30.000 μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πρώτης γραμμής το συντομότερο δυνατόν.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις επειδή βρίσκεται πίσω από άλλες χώρες της ΕΕ ως προς την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Προηγουμένως η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινούσε στις 8 Ιανουαρίου, το αργότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Πρώτοι προβλέπεται να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και οι νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς κατ’ οίκον, εκτός από το νοσοκομειακό προσωπικό.

Ωστόσο, ακόμη παραμένει ασαφές πότε θα γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί με το υπουργείο να αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις την Δευτέρα.

Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα συνδικάτα και τα νοσοκομεία ασκούν πιέσεις για τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζόμενων πρώτης γραμμής στον τομέα υγείας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάγη, Ολλανδία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εντοπισμός κρούσματος μετάλλαξης του νέου κορωναϊού: Η Ολλανδία αναστέλλει τις πτήσεις από Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: