Όλοι οι σκύλοι μια γενιά… Μην κάνετε λάθος: Η διαφθορά των πολιτικών είναι επάγγελμα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ – Όπου και εάν πας η διαφθορά σε ακολουθεί….




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Παρακολούθησα (από μακριά) το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη που αφορούσε τη γάγγραινα της διαφθοράς, που σαρώνει την Κύπρο και τον πολιτικό της κόσμο.

Διότι, μην κάνετε το λάθος… Όλοι έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι με εξαίρεση ελάχιστους. Μία μέρα θα πρέπει να αναφερθούν τα ονόματα των καθαρών…

Το θέμα δεν είναι αν έπεισε ο κ. Αναστασιάδης ή όχι το λαό της πολύπαθης Κύπρου, αλλά τι πραγματικά κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του για τη διαφθορά. Είμαι από αυτούς που επιμένουν ότι μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι συνεννοημένο και αλληλοκαλύπτεται. Δεξιοί, αριστεροί και λοιποί, όλοι σκύλοι μία γενιά είναι…

Οι πιθανοί πληροφοριοδότες τρέμουν και με την ιδέα να μας μιλήσουν υπό καθεστώς απόλυτης εχεμύθειας. Ένας εξ αυτών, με τον οποίο μιλήσαμε για να κλείσουμε μία συνάντηση -όταν το επιτρέψει η πανδημία- για να μας παραδώσει τα στοιχεία για ένα σοβαρό θέμα που αφορά τις κυπριακές συγκοινωνίες, άλλαξε την απόφαση του δέκα φορές. Δυστυχώς, δεν προστατεύονται οι άνθρωποι που γνωρίζουν για τους απατεώνες. Η μαφία έχει τρόπους για να κλείνουν στόματα.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειχνε θυμωμένος και …αδικημένος στο διάγγελμά του. Αδικημένος από ποιους δεν είπε συγκεκριμένα, αλλά εικάζω ότι αναφέρεται σε πρώην συνεργάτες του, που χρυσοπλήρωνε για να τον υπηρετούν, και οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του, ενώ ήταν στην ίδια παρέα όταν πολεμούσαν παθιασμένα και με όλα τα μέσα για να επιβάλουν στο λαό το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Άφησε και υπονοούμενα -χωρίς να τον κατονομάσει- για τον καλό συνάδελφο Ανδρέα Παράσχο που δημοσιοποίησε την κατηγορία εναντίον του κ. Αναστασιάδη ότι το πρώην δικηγορικό του γραφείο κέρδισε 300 εκατομμύρια από τα «χρυσά διαβατήρια».

Διακινείται και η πληροφορία ότι τα εκατομμύρια μεταφέρθηκαν στις Σεϊχέλλες με το αεροπλάνο Σαουδάραβα επιχειρηματία. Εν αναμονή των όποιων στοιχείων αν υπάρχουν. Μέχρι τώρα δεν τα είδαμε και εμείς είμαστε δίκαιοι, και θα παραμείνουμε.

Πολλοί εικάζουν ότι πίσω από το ζήτημα αυτό είναι συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός και στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο (με ή χωρίς εισαγωγικά) για να εξαναγκάσει τον κ. Αναστασιάδη να προχωρήσει με τις διαδικασίες για το «ξεπούλημα» της Κύπρου. Φρικτό αν ισχύει. Και δεν δημοσιεύουμε επίτηδες το όνομα του πολιτικού αρχηγού, διότι ο πληροφοριοδότης μας δεν το ήθελε.

Αλλά, και αυτό το περιστατικό, όπως και άλλα πολλά, μολύνουν την ατμόσφαιρα στην Κύπρο και μπορεί να φτάσουμε ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων για το εθνικό θέμα, και να μην υπάρχουν οι απαιτούμενες αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Διαβάζω ότι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ζητούν από τον κ. Αναστασιάδη να παραιτηθεί. Θα έλεγα -και ας μην θυμώνει επειδή του λέμε την αλήθεια- ότι σε σοβαρές χώρες το θέμα της παραίτησης είναι μία αναμενόμενη εξέλιξη όταν καίγεται το σύμπαν λόγω της διαφθοράς.

Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στις σοβαρές χώρες. Ποιος είναι ο άμεμπτος, που θα γίνει πιστευτός από το λαό για να ξεσηκωθεί και να αλώσει το Προεδρικό Μέγαρο; Ο κ. Άντρος Κυπριανού; Αστεία πράγματα. Ο βουλευτής του που παραιτήθηκε πόσα άραγε έδινε στο κόμμα ως …εισφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια; Αυτά τα χρήματα δεν ήταν προϊόν του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων».

Για να καθαρίσει ο στάβλος της Κύπρου, πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι που προστατεύουν τους πολιτικούς απατεώνες. Η αστυνομία δεν έχει καμία ισχύ και περιορίζεται να φυλακίζει τους αδύναμους ανθρώπους για καμιά ψευτοκλοπή, και άλλα παρόμοια. Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός του διορίζονται πάντα από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να ερευνήσουν ποτέ τη διαφθορά. Ελπίζαμε στους δύο νέους, αλλά αποδείχθηκε γρήγορα ότι είναι «παιδιά» του συστήματος.

Άρα δεν υπάρχει σωτηρία.

  • Δεν ενδιαφέρουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης για την πάταξη της διαφθοράς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στο πλαίσιο της έρευνας μας, παρακολουθούμε επισταμένα τα κοινωνικά δίκτυα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Κύπριος πρόεδρος. Τα χειρότερα σχόλια δημοσιεύονται από χρήστες που δηλώνουν ψηφοφόροι του κ. Αναστασιάδη.

“Τα μέτρα -δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- αποτελούν την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργήσουμε το ισχυρότερο κατά το δυνατόν, δίκτυο προστασίας από την διαφθορά.

Καλώ όλους, με πλήρη σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, μέσα σε κλίμα εποικοδομητικής πολιτικής αντιπαράθεσης, από κοινού να αντιμετωπίσουμε τόσο το πρόβλημα της διαφθοράς, όσο και τα άλλα κρίσιμα προβλήματα ύπαρξης, που ο λαός μας αντιμετωπίζει”, είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς το «πουλλίν επέτασεν», κ. Πρόεδρε, όπως λένε και στο χωριό μου… Το παιγνίδι χάθηκε. Το πολιτικό σύστημα είναι από εκβιασμό με στόχο το ξεπούλημα της Κύπρου.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τρελάθηκαν σε Αθήνα και Λευκωσία; Εν μέσω πανδημίας, και με το έτσι θέλω, θα “λύσουν” τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: