Ο Τζον Κυριάκου ζήτησε χάρη από τον Τραμπ πληρώνοντας σε “ανθρώπους” του 50 χιλ. δολάρια, αποκάλυψε η NY Times

Ο πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου. Φωτογραφία via RT
Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου φέρεται να ζήτησε χάρη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να μπορεί να φέρει όπλο και να λάβει σύνταξη μετά την καταδίκη του για αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Οι New York Times, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι άτομα από το περιβάλλον του κ. Τραμπ εισπράττουν ποσά από ανθρώπους που ζητούν την επιείκεια του Λευκού Οίκου.

Σε δημοσίευμά τους, οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα για απονομή χάρης προκειμένου να ανταμείψει προσωπικούς ή πολιτικούς συμμάχους.

Σύμβουλος της καμπάνιας Τραμπ, κατά το δημοσίευμα, έλαβε 50.000 δολάρια για να ζητηθεί χάρη για τον Τζον Κυριάκου, ενώ συμφωνήθηκε μπόνους 50.000 δολαρίων εάν ο πρόεδρος απένειμε τελικά χάρη, σύμφωνα με αντίγραφο συμφωνίας που επικαλούνται οι ΝΥΤ.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στον κ. Κυριάκου ειπώθηκε χωριστά πως ο προσωπικός δικηγόρος του κ. Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει χάρη για δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Κυριάκου φέρεται να απέρριψε την πρόταση.

  • ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Η πρώην σύμβουλος της εκστρατείας του κ. Τραμπ, η Karen Giorno, είχε επίσης πρόσβαση σε άτομα γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο, έχοντας διευθύνει την εκστρατεία του στη Φλόριντα, το 2016, ενώ παρέμεινε ως ανώτερος πολιτικός σύμβουλος μέχρι τις γενικές εκλογές.

Συναντήθηκε το 2018 με τον κ. Κυριάκου, ο οποίος ομολόγησε ενοχή το 2012 ότι αποκάλυψε παράνομα το όνομα ενός αξιωματικού της CIA, που συμμετείχε σε βασανιστήρια κρατουμένων.

Αν και το όνομα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ δημόσια, ο κ. Κυριάκου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών. Στη συνάντηση, στο γραφείο του δικηγόρου του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Κυριάκου είπε ότι είχε αδικηθεί από την κυβέρνηση και ζητούσε χάρη ώστε να μπορέσει να φέρει πιστόλι και να λάβει και τη σύνταξή του.

Η κυρία Giorno συνοδευόταν από τον πρώην διευθυντή για τις προεκλογικές εκστρατείες του κ. Τραμπ, τον George Gigicos. Και οι δύο δήλωσαν ότι είχαν άμεση επαφή με τον πρόεδρο, είπε ο κ. Κυριάκου.

«Ήθελα να τους πιστέψω», είπε.

Η κα Giorno αμφισβήτησε αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ούτε αυτός ούτε ο κ. Gigicos καυχιόνται για την πρόσβαση τους στον πρόεδρο. Είπε ότι ο κ.Gigicos δεν συμμετείχε στην προσπάθειά της, η οποία είπε ότι υποκινήθηκε από την αίσθηση ότι «ήταν άδικο αυτό που συνέβη» στον κ. Κυριάκου.

Τον Ιούλιο του 2018, η κα Giorno υπέγραψε συμφωνία με τον κ. Κυριακού, ένα αντίγραφο της οποίας το διάβασαν συντάκτες των The New York Times, «να ζητήσει πλήρη χάρη από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» για 50.000 δολάρια και υποσχέθηκε άλλα 50.000 ως μπόνους αν εξασφάλιζε χάρη.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι συζήτησε το θέμα της χάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης πέρυσι με τον Ρούντι Τζουλιάνι και τους συνεργάτες του στο Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον. Κατά τη συνάντηση καταναλώθηκαν σημαντικές ποσότητες αλκοόλ.

Όταν ο κ. Giuliani πήγε στο μπάνιο, ένας από τους έμπιστούς του στράφηκε στον κ. Κυριακού και πρότεινε ότι ο δικηγόρος του κ. Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά «θα κοστίσει 2 εκατομμύρια δολάρια – θα θέλει δύο εκατομμύρια δολάρια», υπενθύμισε στον Κυριακού. “Γέλασα. Δύο εκατομμύρια δολάρια – έχετε χάσει το μυαλό σας; ” είπε ο κ. Κυριάκου.

«Ακόμα κι αν είχα δύο εκατομμύρια δολάρια, δεν θα το ξόδευα για να ανακτήσω σύνταξη 700.000 $». Ο κ. Κυριάκου είπε ότι δεν συνέχισε τη συμφωνία, αλλά μοιράστηκε το ανέκδοτο σε ένα πάρτι το περασμένο φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: New York Times

Το FBI στέλνει σήμα για κίνδυνο βίας: Προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ένοπλων διαδηλώσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal