O Λάρι Κινγκ ήθελε να καταψυχθεί μετά θάνατον με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει

File Photo: Ο Λάρι Κίνγκ. EPA/ANDREW GOMBERT




Επί χρόνια, ο Λάρι Κινγκ μιλούσε ανοικτά για το ζήτημα του θανάτου σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του,αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα ήθελε να καταψυχθεί όταν πεθάνει, διότι δεν πίστευε στη μεταθανάτια ζωή.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Λάρι Κινγκ, είχε συζητήσει για την καριέρα του, τα προβλήματα υγείας αλλά και τις σκέψεις του για τον θάνατο στον τηλεοπτικό σταθμό του Los Angeles «KTLA».

«Φοβόμουν τον θάνατο, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να πεθάνω», είχε πει τότε ο Λάρι Κινγκ που χθες έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια, χτυπημένος από τον κορωναϊό.

Στη συνέντευξη του στο KTLA, ο παρουσιαστής τον ρώτησε για τις σκέψεις που είχε εκφράσει ανοιχτά περί θανάτου, με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Τώρα δεν φοβάμαι τον θάνατο, καθώς είναι κάτι που όλοι θα αντιμετωπίσουμε. Πόσω μάλλον όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσες ασθένειες και έχεις καταφέρει να αντεπεξέλθεις. Τώρα είμαι 86 ετών. Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής για τους Αμερικανούς άνδρες; 76, 77; Ήδη το ξεπέρασα για 10 χρόνια».

Ο Λάρι Κινγκ είχε εκφράσει την επιθυμία να καταψυχθεί και το 2011, στη διάρκεια εκπομπής προς τιμήν του από το CNN. «Δεν πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή, δεν μπορώ, δεν θα το δεχθώ ποτέ», ανάφερε, ομολογώντας ότι ουδέποτε είχε καλές σχέσεις με την πίστη.

Και «αυτό σημαίνει, μωρό μου, πως όταν πεθάνεις, έχε γεια…!». είχε πει, προσθέτοντας: «Άρα, η μόνη ελπίδα, η μόνη ακτίδα ελπίδας, είναι να σε παγώσουν και τότε κάποια μέρα, θα βρεθεί η θεραπεία της ασθένειας από την οποία πέθανες και τότε θα επιστρέψεις».

Την ίδια άποψη εξέφρασε σε συνέντευξή του το 2015. «Νομίζω ότι όταν πεθάνεις, αυτό είναι. Δεν θέλω να συμβεί αυτό. Θέλω να παραμείνω εδώ γύρω, συνεπώς σκέφτηκα ότι η μόνη ελπίδα που έχω είναι να με παγώσουν και αν θεραπεύσουν την ασθένεια από την οποία πέθανα, τότε να επιστρέψω. Δεν είναι καλύτερο από τα να είσαι μέσα στη γη ή να καείς;».

Με πληροφορίες από Today

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Και η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εναντίον της Κίνας: Να πάψετε να «εκφοβίζετε» την Ταϊβάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: