Ο Φλώρος στο Κάιρο: Συντονίζονται οι στρατιωτικές προσπάθειες με τις Ε.Δ. της Αιγύπτου

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιθεωρεί στρατιωτικό απόσπασμα στο Κάιρο. ΚΥΠΕ, Ν. ΚΑΤΣΙΚΑΣ




«Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Mohamed Zaki, δέχτηκε χθες τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος έφτασε στη χώρα επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου, γράφει το ιταλικό πρακτορείο Agenzia Nova.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αιγύπτιο Στρατιωτικό Εκπρόσωπο Tamer al Rifai.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων που επηρεάζουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Zaki και ο Έλληνας Αρχηγός του Επιτελείου συζήτησαν επίσης τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας και των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Zaki εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός τόνισε επίσης τη σημασία του συντονισμού των στρατιωτικών προσπαθειών μεταξύ των Αιγυπτιακών και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Έλληνας Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, από την άλλη πλευρά, επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερο συντονισμό για την εξασφάλιση των κοινών συμφερόντων της Ελλάδας και της Αιγύπτου. [

ΠΗΓΗ: Agenzia NovaEgitto-Grecia: ministro Difesa egiziano riceve capo di Stato maggiore greco Florus

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα αναφέρεται η ιστοσελίδα ilprimatonazionale.it που παρατηρεί ότι «παρόλο που πολλές χώρες της Ευρώπης αποφάσισαν να καταργήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, η Ελλάδα όχι μόνο τη διατήρησε, αλλά αποφάσισε και να την επεκτείνει.

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι πεπεισμένος ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας “θα ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις” της Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συναντά την αντίδραση των φοιτητών και νέων εργαζομένων στο εξωτερικό

Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο ζωτικός χώρος ασκήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Σιωπά η Γερμανία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: