Ο Χριστοδουλίδης μέσω ΡΙΚ ανακοίνωσε συνάντηση του Δένδια με τον Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικής της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ
Στην περιοχή Greentree της Νέας Υόρκης αναμένεται να διεξαχθεί η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και εκεί αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ λέγοντας μάλιστα ότι «η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών, καθώς έχουν δοθεί δύο πιθανές ημερομηνίες» και προσέθεσε ότι «η εκπροσώπηση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών».

Εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μετά την υιοθέτηση, αύριο, των ψηφισμάτων από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία.
Είπε, επίσης, ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις θα εκπροσωπηθούν στην άτυπη διάσκεψη, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, και πως ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέφερε στην Άγκυρα την επιθυμία των Βρυξελλών να παραστούν στις συνομιλίες.​

Ουσιαστικά οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου, δηλαδή ανήμερα της εθνικής μας επετείου. Το πιθανότερο επίσης να έχει προηγηθεί της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο Μάρτιος θεωρείται κρίσιμος μήνας για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθώς θα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και οι προθέσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως προς την Τουρκία.

HJ με πληροφορίες από ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γιατί δεν περιμένει ο κ. Αναστασιάδης να κάνει την επαφή με τον κ. Μπάιντεν πριν πάει στην Πενταμερή; Του χρωστά…

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: