Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς χειροκρότησε τη διάδοχο Κάμαλα Χάρις στην τελετή ορκωμοσίας

O απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Κάρεν Πενς παρέστησαν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου και της αντιπροέδρου. 20 Ιανουαρίου 2021. EPA, Kevin Dietsch, POOL




Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν παρέστησαν σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αφότου έκαναν αισθητή την απουσία τους στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ούτε τήρησαν το σύνηθες πρωτόκολλο του να υποδεχθούν τη διάδοχό του στην κατοικία του αντιπροέδρου, στο παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Πενς, τον οποίο ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ απείλησαν να κρεμάσουν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, διότι αρνήθηκε να προσπαθήσει να ανατρέψει τη νίκη στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων του Μπάιντεν, χειροκρότησε τη νέα αντιπρόεδρο της χώρας Κάμαλα Χάρις, κατά την άφιξή της στο Καπιτώλιο.

Ο Μάικ Πενς, πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και η σύζυγός του θα μεταβούν σήμερα αεροπορικώς πίσω στο σπίτι τους στο Κολόμπους της Ιντιάνα, όπου θα τους υποδεχθούν μια ομάδα υποστηρικτών και φίλων, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση των σχεδίων. Το ζευγάρι σχεδιάζει να μετακομίσει στην Ιντιάνα αργότερα αυτόν τον χρόνο.

Ο Πενς στάθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ο τέως πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ τον απέφευγε για ημέρες, διότι δεν στήριξε τις προσπάθειές του να ανατρέψει τη νίκη του Μπάιντεν, βασιζόμενος σε ψευδείς ισχυρισμούς περί εκτεταμένης νοθείας, αν και οι δύο άνδρες επιδίωξαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους προτού αποχωρήσουν από την εξουσία.

Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κάμαλα Χάρις την περασμένη Πέμπτη, στην υψηλότερου επιπέδου επαφή μεταξύ της απερχόμενης και επερχόμενης διοίκησης.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα , Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το πρώτο “προεδρικό” tweet από τον Τζο Μπάιντεν: Στρώνομαι αμέσως στη δουλειά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: