Ο Αναστασιάδης σε “πόλεμο” με το ΔΗΚΟ: Σαουδάραβας έδινε το αεροπλάνο του στον Πρόεδρο της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο debate για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) σχετικά με τον Γενικό Ελεγκτή και το σάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων”.

Συγκεκριμένα με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε πως:

Δεν μας εκπλήσσει πλέον το γεγονός ότι Ελεγκτική Υπηρεσία και ΔΗΚΟ, εκδίδουν παράλληλα ανακοινώσεις είτε για να επιτεθούν στην Κυβέρνηση (ΔΗΚΟ) είτε για να απαντήσουν σε αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας από συνεντεύξεις (Ελεγκτική Υπηρεσία).

Είναι προφανής ο στόχος της εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του ΔΗΚΟ. Και όλα αυτά για να καλυφθούν οι ασήκωτες ευθύνες της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ώστε να δικαιολογήσει τη ζημιογόνα στάση της για την πρωτοφανή καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

  • ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πέφτει σε αντιφάσεις

Με γραπτή του ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ αναφέρθηκε σε αντιφάσεις από πλευράς Κυβέρνησης, θέτοντας τρία βασικά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πέφτει σε αντιφάσεις και οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν τελικά έχει ή όχι πρόθεση να δώσει τους φακέλους των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής.

Μέχρι στιγμής άλλα λέγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του.

Δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει η Ε.Υ., λέει ο πρώτος.

Η Ε.Υ. θα ελέγξει, λέγει ο δεύτερος.

Τελικά ποια από τις δύο είναι η θέση της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ;

Σε ό,τι αφορά την Ερευνητική Επιτροπή, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης παραδέχεται ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Άρα θα ελέγξει ο ίδιος τον εαυτό του.

Εύλογα προκύπτει το εξής ερώτημα:

Αφού παραδέχεται το ασυμβίβαστο, γιατί δεν αφήνει μια ανεξάρτητη υπηρεσία που δεν έχει το όποιο ασυμβίβαστο, όπως είναι η Ελεγκτική Υπηρεσία, να κάνει τη δουλειά της;

Στο πόρισμα Καλογήρου, διαπιστώνεται πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε ότι αφορά την υπόθεση του Σαουδάραβα-με το τζετ τού οποίου ταξίδευσε δυο φορές στις Σεϋχέλλες, για διακοπές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μαζί με την οικογένειά του.

Αυτό είχε διαπιστωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πέντε μήνες μετά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η ποινική διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης; Μήπως επειδή ο Σαουδάραβας επενδυτής είναι φίλος του κυρίου Αναστασιάδη;

Ποιος είναι ο Κύπριος πολιτικός που πήγε στον Τσίπρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του Νίκου Κοτζιά;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: