Ο Αναστασιάδης ρίχνει το γάντι μέσω του Φιλελεύθερου: Αν ήθελαν πρόωρες εκλογές θα έπρεπε να το ζητούσαν…

File Photo: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.. EPA, STEPHANIE LECOCQ / POOL




Αιχμηρός είναι ο λόγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2021 και οι βολές του έχουν αποδέχτη το Δημοκρατικό Κόμμα.

Βασική επιχειρηματολογία του είναι πως ξένοι σκοποί προς την οικονομική φιλοσοφία του προϋπολογισμού καθόρισαν τη στάση του κόμματος της αντιπολίτευσης, διαχωρίζοντας εντελώς από αυτούς τη στάση του ΑΚΕΛ.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, αρκούντως δηκτικά, σημειώνει:

«Εάν ήθελαν πρόωρες εκλογές θα έπρεπε να το ζητούσαν. Δεν θεωρώ ότι η καταψήφιση από το ΑΚΕΛ έγινε γιατί θέλει πρόωρες εκλογές. Δεν λέει κάτι τέτοιο. Ήταν γιατί διαφωνεί με την οικονομική φιλοσοφία της Κυβέρνησης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Ενδεχομένως άλλοι να είναι οι στόχοι και οι σκοποί του ΔΗΚΟ όταν επέλεγε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Σκοποί ξένοι προς την οικονομική φιλοσοφία του προϋπολογισμού…»

Διερωτάται γιατί η εμμονή του ΔΗΚΟ με τον Γενικό Ελεγκτή και την έρευνα για τις πολιτογραφήσεις από την ώρα που ο ίδιος δεν αμφισβήτησε και δεν προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις εξουσίες του. Και αποφαίνεται ότι είναι εκβιασμός η καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο ερώτημα κατά πόσο θα επιλέξει τη σύγκρουση και θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο για τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος απολαμβάνει της στήριξης της συντριπτικής πλειονότητας της κοινής γνώμης, ο Νίκος Αναστασιάδης απαντά: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιλέγει τη σύγκρουση με κανέναν. Αυτό που ζητεί από τους πάντες είναι να τηρούν με συνέπεια τις συνταγματικές τους εξουσίες».

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με τα μικρότερα κόμματα προκειμένου να συγκροτηθεί πλειοψηφία για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και τα πάρε – δώσε με αναφορές και στην προεδρία της Βουλής, ο Πρόεδρος σημειώνει πως καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ευαισθησίες των κομμάτων και την ίδια ώρα επειδή κάποιοι αρνούνται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, αποδίδουν κίνητρα και ελατήρια εις όσους επιδεικνύουν υπευθυνότητα να σωθεί το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Ο Αναστασιάδης καρφώνει στον Φιλελεύθερο τον Άιντε: Αυτός διαδίδει τα περί “δύο κρατών”, λέει ο Πρόεδρος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: