Ο Αναστασιάδης κάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο στο Προεδρικό: Ενημέρωση για την πρωτοβουλία του ΟΗΕ

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, Λευκωσία 06 Οκτωβρίου 2020. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Χ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Συνέρχεται στις 11 σήμερα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τη συνάντηση του με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Δευτέρα.

Την συνεδρία είχε προαναγγείλει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος αμέσως μετά την συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ, Τζέιν Χολ Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε ετοιμότητα να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη μέσα στα πλαίσια της επιστολής του ΓΓ των ΗΕ της 26ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, η κ. Λουτ συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εγγυητριών δυνάμεων.

Το Κυπριακό συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Ράαμπ, δεσμευμένο στην επανέναρξη συνομιλιών δηλώνει το Λονδίνο

Τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ με ανάρτησή του στο Twitter μετά από την επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Ράαμπ πρόσθεσε ότι η βρετανική Κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να επιτύχει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

«Σήμερα συνομίλησα με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών για να καλωσορίσουμε μια νέα χρονιά και εποχή για τους δεσμούς ΗΒ-Κύπρου», κατέληξε ο κ. Ράαμπ.

Στη συναφή ανακοίνωση, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του ΓΓ των Ην. Εθνών με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, της διμερούς συνεργασίας μετά από την ολοκλήρωση του Brexit και αλλά διμερή ζητήματα.

Ποιες διερευνητικές και κουραφέξαλα: Η κατοχική Τουρκία περιπαίζει και την Αθήνα και τη Λευκωσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: