New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τις εταιρείες του

File photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ με το αυτοκινητάκι του γκολφ. Η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον Τράμπ, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. EPA, SHAWN THEW




Μετά την έφοδο υποστηρικτών του Ντόναλντ Τράμπ στο Καπιτώλιο, η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο ούτε με τις εταιρείες του, αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμή δάνεια για τον Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα τον οποίο αυτή τη στιγμή επιβλέπουν οι δύο γιοί του, σύμφωνα με τη δήλωση του Τραμπ προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση αυτή, την οποία δημοσιοποιούν οι New York Times επικαλούμενοι ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην τράπεζα, γίνεται ενώ η Signature Bank -όπου ο Τραμπ έχει λογαριασμούς- τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Η παραίτηση του προέδρου είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα των NYT, ενώ ο όμιλος Trump Organization δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό που εστάλη πέραν των εργασίμων ωρών και το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε τηλεφώνημα.

Η Κριστιάνα Ράιλι, η επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα, με καταχώρισή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», έγραψε.

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχει απηυδήσει με την αρνητική δημοσιότητα που προκαλεί η σχέση αυτή.

Τα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank είναι για ένα γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και για ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ένα ράπισμα από τον κόσμο του επαγγελματικού γκολφ, καθώς τόσο η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φρανκφούρτη, Γερμανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η χρηματοοικονομική υπηρεσία Stripe κόβει τους δεσμούς της με την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: