Νέο βιβλίο ξεμπροστιάζει τον Τραμπ: Δούλευε μυστικά για τους Ρώσους που τον έσωζαν από χρεοκοπίες

File Photo: Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA/Samuel Corum / POOL




Αποκαλύψεις για τον τρόπο που οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προσέγγισαν και αργότεραέσωσαν τον «νεαρό και ματαιόδοξο» Τραμπ από την οικονομική καταστροφή με σκοπό να τον ελέγξουν έρχονται στο φως μέσα από ένα καινούργιο βιβλίο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του «American Komrpomat» Κρεγκ Ούνγκερ (Craig Unger) , ο οποίος για τις ανάγκες του έργου του έκανε έρευνα σε πρώην σοβιετικούς πράκτορες, αξιωματικούς της CIA και του FBI αλλά και αξιωματούχους σ Ρωσία και ΗΠΑ, η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία ξεκίνησε το 1976 όταν αποφάσισε να επενδύσει σε ακίνητα στο Μανχάταν.

Από εκείνη την εποχή και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Τραμπ διεσώθη από πολλές πτωχεύσεις, καθώς δέχθηκε τεράστια ποσά από τη Μόσχα που νομιμοποιήθηκαν μέσω των εταιρειών ακινήτων που είχε στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Ούνγκερ υποστηρίζει ότι συνδετικός κρίκος του Τραμπ με τις ρωσικές αρχές, από κάποια στιγμή και μετά, ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος, πάντα κατά την ίδια πηγή, «προμήθευε» και Ρώσους αξιωματούχους με κορίτσια.

Ένα ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα το 1987 με το πρόσχημα των επαφών για πιθανή κατασκευή ενός ξενοδοχείου στη σοβιετική πρωτεύουσα, δεν ήταν στην πραγματικότητα τίποτε άλλο παρά η ευκαιρία για να δημιουργηθούν μυστικά κανάλια με τον επιχειρηματία, ώστε να συγκεντρώνουν εναντίον του πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία που οι ρωσικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όταν το επιθυμούσαν.

Η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία ξεκίνησε όμως το 1976 όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακατασκευή του Commodore Hotel (Grand Hyatt New York).

Υπό την καθοδήγηση του σκοτεινού δικηγόρου της Μακαρθικής εποχής, Ρόι Κον, ο Τραμπ έμαθε να βρίσκει τρόπους για να μην καταβάλει φόρους και να προσεγγίζει τοπικούς αξιωματούχους στο Μπρούκλιν.

Η ανάπτυξη αυτού του τερατώματος στο Grand Hyatt New York ήταν η πρώτη ευκαιρία για την πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τους Ρώσους. Αυτή συνέβη στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Joy-Lud Electronics στην Πέμπτη Λεωφόρο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την αγορά τηλεοράσεων για το ξενοδοχείο που έχτιζε. Ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος Σέιμον «Σαμ» Κίσλιν, ήταν ένας Ουκρανός Εβραίος που μετανάστευσε στο Μανχάταν από την Οδησσό το 1972. Ο Κίσλιν, που είχε το κατάστημα μαζί με έναν άλλον σοβιετικό μετανάστη στις ΗΠΑ, τον Ταμίρ Σαπίρ, εμπορευόταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από Ρώσους αξιωματούχους που επέστρεφαν στη Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, επρόκειτο για άνδρες που είχε στρατολογήσει η KGB.

Έτσι, ο Τραμπ ήταν κάτω από την διαρκή επιτήρηση της KGB, το ενδιαφέρον της οποίας για αυτόν τον «νεαρό, ματαιόδοξο, ναρκισσιστή και αδίστακτα φιλόδοξο μεσίτη ακινήτων» , είχε ξεκινήσει ήδη από την εποχή που παντρεύτηκε την Ιβάνα Ζελνίκοβα, όταν και είχε πουλήσει διαμερίσματα στην Νέα Υόρκη σε μέλη της ρωσικής μαφίας, ξεπλένοντας εκατομμύρια δολάρια μέσω ανωνύμων εταιρειών.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα οι σχέσεις του Τραμπ με τις ρωσικές υπηρεσίες, ξεκίνησαν από το ξέπλυμα χρήματος μέσω της πώλησης πολυτελών κατοικιών, συνέχισan με χρηματιστηριακές απάτες και τη δημιουργία μυστικών διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από daily mail

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL από NEWS GOOGLE

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκινά τη θητεία του με υψηλό ποσοστό δημοτικότητας το οποίο δεν είχε καταφέρει ποτέ να φτάσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: