Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα κατά Νίκου Παππά για το «κανάλι ΣΥΡΙΖΑ»: Ήταν ο οργανωτής

FILE PHOTO: Ο επιχειρηματίας Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Ευθέως κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στρέφεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο κ. Καλογρίτσας σε νέο υπόμνημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη κατονομάζει τον κ. Παππά ως τον οργανωτή του σχεδίου με στόχο τη δημιουργία «καναλιού ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Καλογρίτσας υποδεικνύει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως τον άνθρωπο που οργάνωσε σχέδιο, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που στόχο είχε την «εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, για πρώτη φορά ο κ. Καλογρίτσας δεν αρκείται απλά στην περιγραφή γεγονότων, αλλά αναφέρεται σε σειρά πράξεων του Νίκου Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την εταιρεία CCC οργάνωσαν «τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη”, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (σ.σ.: εννοείται ο υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».

Τέλος, ο επιχειρηματίας προσθέτει πως ο τότε υπουργός «κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού, παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη. Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι “του χεριού τους” το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».

Ο επιχειρηματίας ζητεί να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες, γεγονός που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος έχει στα χέρια του τη δικογραφία, πριν αποφασίσει για τη διαβίβασή της στη Βουλή, θα πρέπει να εξετάσει τα πρόσωπα αυτά και να καλέσει για συμπληρωματικές εξηγήσεις τους υπευθύνους της λιβανέζικης εταιρείας.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»

«Η Ν.Δ. και το νέο της κομματικό έντυπο έχουν χάσει πια κάθε φαντασία. Για άλλη μια φορά επαναφέρουν το ξαναζεσταμένο φαγητό του σίριαλ Καλογρίτσα. Κατανοούμε απολύτως γιατί δεν υπάρχει στο πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” η είδηση ότι 6 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν δει μείωση στο εισόδημά τους. Κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε σε νέες «απομακρύνσεις» δημοσιογράφων. Ωστόσο, θα άξιζε να σκεφτούν κάποιο νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το επόμενο διάστημα. Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. ΥΓ: Όχι ο Νίκος Παππάς…»

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Μαραθώνια κατάθεση Καλογρίτσα: Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: