Νέες αστυνομικές έρευνες κατά Ναβάλνι και … τιμωρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

File photo: Διαδήλωση για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλντι στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA/Peter Foley




Ο κορυφαίος αντιφρονών της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλντι, μπορεί να βρίσκεται για ακόμη μια φορά φυλακισμένος, ωστόσο, οι αρχές συνεχίζουν τις μαζικές επιχειρήσεις καταστολής των υποστηρικτών του.

Σήμερα η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε δυο  διαμερίσματα στην Μόσχα στα οποία βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδελφός του, σύμφωνα με ανακοίνωση του  Ιβάν Ζντάνοφ, διευθυντή της οργάνωσης του Ναβάλνι, του “Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς”.

Ερευνα διεξήχθη επίσης στα γραφεία της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε στο Twitter η Λιουμπόφ Σόμπολ, συνεργάτις του Αλεξέι Ναβάλνι.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «υποκίνηση» ανηλίκων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Τα Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, καθώς και το YouTube θα καταδικασθούν σε καταβολή προστίμου για μη τήρηση των απαιτήσεων για την αποφυγή της δημοσίευσης εκκλήσεων προς ανηλίκους για να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής Roskomnadzor.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η γη “χορεύει” στη Γρανάδα κι ο Σάντσεθ συνιστά ψυχραιμία: 300 σεισμοί σε δυο μήνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: