Νέα πρόκληση τουρκικής ακταιωρού στα Ιμια: Επικίνδυνοι ελιγμοί δίπλα σε αλιευτικό [video]

File photo: Τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων. Φωτογραφεία Αρχείου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ




Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία, με ακταιωρό της να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής και να παρενοχλεί με επικίνδυνους ελιγμούς ελληνικό αλιευτικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το kalymnosnews, εμφανίζεται σήμερα 14 Ιανουαρίου 2021, η τουρκική ακταιωρός με στοιχεία «101», να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς, να πλησιάζει την πλώρη του ελληνικού αλιευτικού.

Ακολουθεί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Όπως αναφέρει το kalymnosnews παρουσιάζοντας το βίντεο “Tο video που παραθέτουμε από τη σημερινή πρόκληση είναι χαρακτηριστικό. Αφήσαμε να ακουστεί η θυμωμένη και οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα “γαλλικά” κατά των Τούρκων”.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε μόλις πριν εννιά μέρες στην περιοχή των Ιμίων, στις 5 Ιανουαρίου 2021. Τότε, τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. 

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε σπεύσει για να απομακρύνει το τουρκικό μετά από κλήση Ελλήνων ψαράδων στην περιοχή , οι οποίοι ανέφεραν την παρουσία σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής και κατήγγειλαν παρενόχληση κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ψαράδες της Καλύμνου δημοσιοποίησαν βίντεο από τις επικίνδυνες, προκλητικές παρενοχλήσεις που σημειώνονται καθημερινά από τουρκικές ακταιωρούς κατά ελληνικών αλιευτικών.

Πηγή: kalymnosnews

Οι Τούρκοι μας διώχνουν απ’ τα νερά μας, καταγγέλλουν οι ψαράδες της Καλύμνου (video)

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: