Νέα αλητεία Ερντογάν-Τατάρ στα κατεχόμενα: Πήγαν πρόβατα για παραγωγή και πώληση χαλουμιού

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Πριν από λίγες ημέρες ο ψευδο-«πρόεδρος» των κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ είχε μιλήσει για το χαλούμι ενώ γνώριζε για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για κατοχύρωση του χαλουμιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνεννόηση με την Ισλαμική Τουρκία και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.
Κοντολογίς θέλουν να κάνει την προσπάθεια η Κυπριακή Δημοκρατία και συνέχεια να ωφεληθούν αυτοί.

Χθες, εννιά κριάρια και 189 πρόβατα ράτσας Ivesi που είναι γνωστά για το υψηλής ποιότητας γάλα που παράγουν έφτασαν χθες στα κατεχόμενα από την Τουρκία στο πλαίσιο του δήθεν προγράμματος ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, το οποίο θυμήθηκαν εσχάτως.

Δόθηκαν από 20 πρόβατα και ένα κριάρι σε εννέα κτηνοτρόφους στην περιοχή Τρικώμου, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποχρεωτικής καραντίνας των ζώων.

Όπως αναφέρει, η Αβρούπα το πρόγραμμα ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας στα κατεχόμενα έλαβε υπόψη την πιθανή κατοχύρωση του χαλουμιού, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση πρόβειου γάλατος στην παρασκευή του χαλουμιού. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) με στόχο την κάλυψη πιθανής έλλειψης αιγοπρόβειου γάλατος.

Έγινε μάλιστα, τελετή παράδοσης όπου παρέστη ο και ψευδο- «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ.
Μιλώντας στην τελετή, ο Σανέρ είπε ότι πήραν την πρωτοβουλία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι να μεταφερθούν στα κατεχόμενα 5.000 πρόβατα ράτσας Ivesi και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να προβούν σε «χαρμόσυνες ανακοινώσεις» για το θέμα όταν ο κ. Οκτάι επισκεφθεί το ψευδοκράτος.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για κατοχύρωση του χαλουμιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι άρχισαν έναν «σοβαρό νομικό αγώνα» για το θέμα μαζί με τον Ερσίν Τατάρ. Άρχισαν «σοβαρή διπλωματία» μαζί με την Τουρκία για να μπορούν να πουλούν στην ΕΕ το χαλούμι που παράγεται στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Προς ψήφιση στην Κύπρο 35 τροπολογίες επί του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: