Μήνυμα από την Ιερουσαλήμ: Το Ισραήλ να μην δεχθεί τον διορισμό του Τούρκου πρέσβη που έχει επιλέξει ο Ταγίπ

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Το δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας MAARIV ξεκινάει αναφερόμενο στις προσπάθειες του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ, που έχει ως στόχο τη …μεσολάβησή του μεταξύ της Άγκυρας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, που θα τον σώσει από τα προβλήματά του.

Ο αρθρογράφος ITSHAK LEVANON σημειώνει ότι είχε συναντήσει τον Erdogan 15 χρόνια πριν (στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός) και είχε νιώσει την βαθειά έχθρα του Τούρκου Προέδρου προς το Ισραήλ, η οποία συνεχίζει να ενισχύεται.

Τίτλος: «Γιατί θα πρέπει να μη συμφωνήσει το Ισραήλ στον διορισμό του Τούρκου πρέσβη που έχει επιλέξει ο Erdogan»
Υπότιτλος: «Το Ισραήλ θα πρέπει να απορρίψει την πρόταση για τον πρέσβη που έχει επιλέξει ο Erdogan τη στιγμή που θα το ζητήσει επίσημα η Τουρκία. Δεν είναι αυτό το άτομο που οι δύο χώρες χρειάζονται για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ τους

Ισχυρίζεται ότι αν ο Erdogan επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ θα πρέπει να το κάνει χωρίς όρους.

Ο Ofuk Olotash, ο νέος πρέσβης που έχει επιλέξει να στείλει στο Ισραήλ, έχει τις ίδιες απόψεις για το Ισραήλ και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να μη συμφωνήσει με τον διορισμό του. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν η Αίγυπτος και η Βραζιλία δεν διαπίστευσαν πρέσβεις που το Ισραήλ είχε επιλέξει.

Έτσι και το Ισραήλ θα πρέπει ευγενικά να απορρίψει την πρόταση για τον συγκεκριμένο πρέσβη της Τουρκίας όταν αυτό ζητηθεί επισήμως. Η Τουρκία και το Ισραήλ χρειάζονται επαγγελματίες –πρέσβεις, που θα ενεργήσουν για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ τους και όχι φερέφωνα.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα MAARIV, ITSHAK LEVANON

Τεράστια η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα όχι μόνο για τον εξοπλισμό ασφαλείας, λένε στο Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: