Μία νέα εποχή για την Αμερική: Φεύγει ο πιο φιλότουρκος πρόεδρος… Και ένα υστερόγραφο για την Κύπρο μας

Ο Λευκός Οίκος αναμένει τον νέο ένοικό του. EPΑ. Joe Raedle / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Επιτέλους φεύγει… Αν και μέχρι να επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο και μετά στο προεδρικό αεροπλάνο και να αναχωρήσει για το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όλα μπορούν να συμβούν.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο πιο φιλότουρκος ηγέτης στην ιστορία της Αμερικής, περνά τις τελευταίες του ώρες στο Λευκό Οίκο, και βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση.

Λέγεται πως τον έχουν εγκαταλείψει όλοι. Λέγεται πως είναι μόνος. Περνά τις ώρες του στο Όβαλ Όφις, όχι στην προεδρική κατοικία. Και ότι ακόμα και η Μελάνια, ασχολείται με το μέλλον το δικό της και του παιδιού της, ως να μην περιλαμβάνει στα σχέδια της τον κ. Τραμπ στα σχέδιά της. Το χειρότερο που του συμβαίνει είναι η εγκατάλειψη απ’ όλους αυτούς που ευεργέτησε και όσο ήταν πρόεδρος τον προσκυνούσαν ταπεινωμένοι.

  • Ο κ. Τραμπ, θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον στις 7.30 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης για το αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Άντριους, όπου θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή.
  • Στη συνέχεια θα επιβιβαστεί -για τελευταία φορά- στο Air Force One, στο προεδρικό αεροπλάνο, για το ταξίδι στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από αεροσκάφη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Προορισμός του το Παλμ Μπιτς.

Ο κ. Τραμπ είχε μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα του προς τον αμερικανικό λαό το οποίο ήδη δημοσιοποιήθηκε. Ενωτικό τον βρίσκω… “Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία”, δήλωσε…

Όμως, θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει στην βάση Άντριους για τον εκλεγμένο Πρόεδρο και αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τη νίκη του. Αυτό θα είναι ένα σοβαρό θέμα διότι θα συνεχίσει να στέλνει λάθος μηνύματα στους οπαδούς του.

Στο μεταξύ αναμένουμε να διαβάσουμε τα ονόματα αυτών στους οποίους θα δώσει χάρη. Και θα πληροφορηθούμε αν θα δώσει χάρη και στον εαυτό του και στα παιδιά του.

Όπως βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες, αυτού του είδους τα σκάνδαλα είναι ψωμοτύρι για τον κ. Τραμπ. Θα απονείμει χάρη στον εαυτό του; Αυτό μεταδίδεται απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης… Είναι φρικτό. Το ξέρω. Δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί σε καμία δημοκρατική χώρα. Μέχρι το τέλος δείχνει τον αυταρχισμό του.

Η αμερικανική πρωτεύουσα είναι μία έρημη πόλη. Πολλοί άνθρωποι έφυγαν μέχρι να τελειώσουν οι εκδηλώσεις και οι υπόλοιποι κλείστηκαν στα σπίτια τους.

  • Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με στρατιωτικά αυτοκίνητα, εθνοφρουρούς, αστυνομικούς και πράκτορες του FBI και των υπολοίπων υπηρεσιών. Υπάρχει ανησυχία για το πως θα δράσουν οι οπαδοί του κ. Τραμπ αν και θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν στην Ουάσιγκτον. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν τους βλέπουμε στην πόλη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Έχω να δω τόσα μέτρα από την 11η Σεπτεμβρίου. Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς συμβαίνει, αρκεί να αναφέρω ότι είναι σε ισχύ ο κόκκινος συναγερμός. Πάνω από την πόλη δεν πετούν πολιτικά αεροπλάνα. Μόνο πολεμικά.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έφτασε στην πόλη το απόγευμα. Θα φιλοξενηθεί στο Blair House, ακριβώς απέναντι από το Λευκό Οίκο. Για μερικές ώρες ο κ. Μπάιντεν θα συνυπάρξει με τον κ. Τραμπ, ο οποίος διαμένει 100 μέτρα μακριά του. Αλλά δεν προβλέπεται συνάντηση. Βέβαια, Τραμπ είναι αυτός, ένας απρόβλεπτος άνθρωπος. Θα μπορούσε και να πάει να κτυπήσει την πόρτα!!!

Ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα). Και αμέσως μετά θα ανοίξει μία νέα σελίδα για την υπερδύναμη.

Ο νέος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις και μία ακραία διχασμένη χώρα. Η πανδημία σαρώνει την Αμερική. Χιλιάδες Αμερικανοί πεθαίνουν. Χιλιάδες είναι άνεργοι κάθε εβδομάδα. Και βεβαίως έχει απέναντι του και όλους αυτούς τους φανατικούς οπαδούς του κ. Τραμπ, που τον αμφισβητούν.

Θεωρώ ότι η είσοδός του και μόνο στο Λευκό Οίκο θα σημάνει τη μεγάλη αλλαγή. Φεύγει ένας επικίνδυνος άνθρωπος, ένας φαυλατάς ρατσιστής και έρχεται ένας ήρεμος δοκιμασμένος πολιτικός, ο κ. Μπάιντεν, που θα επιδιώξει να επανενώσει την πολύπαθη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Αμερική.

  • ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ): O εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο με αφορμή δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία καταδίκασε τους νέους Ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν έχει να ανακοινώσει κάτι δημόσια και για την Κίνα και την κατεχόμενη -από την ισλαμική Τουρκία- βόρεια Κύπρο.

Σε σχέση με την Κύπρο, ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι ο Γ.Γ. είναι πολύ ξεκάθαρος στις προσπάθειές του να εξεύρει λύση στην παρούσα κατάσταση σε σχέση με το Κυπριακό.

Ποια λύση δεν μας είπε. Αυτή που παραδίδει το νησί στους Τούρκους; Δυστυχώς, αυτός ο Γ.Γ., που είναι και Ευρωπαίος, είναι αποφασισμένος να αποενοχοποιήσει εντελώς την κατοχική δύναμη…

Κατά τα άλλα: Ολοκληρώθηκαν οι κλειστές ανεπίσημες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα το Κυπριακό. Οι διαβουλεύσεις έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενημερώθηκαν από την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, την κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία έχει έντονα φιλοτουρκικά αισθήματα.

Η ενημέρωσή της αφορούσε τις εκθέσεις που συνέγραψε η ίδια, για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις καλές υπηρεσίες. Δύο εκθέσεις πολύ κακές. Ξεπέρασαν τα όρια του απαράδεκτου φιλοτουρκισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα της αποστολής στην Κύπρο της αξιωματούχου του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, η οποία ασχολείται για τη σύγκληση της άτυπης διάσκεψης 5+1.

Αναμένουμε την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στις 28 Ιανουαρίου. Μία διαδικασία πολύ επίπονη, με δυσάρεστες συνέπειες για το εθνικό θέμα της Κύπρου. Οι διαβουλεύσεις των πέντε μονίμων μελών για το περιεχόμενο του ψηφίσματος, που θα εισαγάγουν οι Βρετανοί, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Δεν είμαι αισιόδοξος για την Κύπρο. Η διαφθορά είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια …επίλυσης του Κυπριακού. Είναι δυνατόν, εκβιαζόμενοι πολιτικοί να αποφασίσουν για την τύχη του νησιού;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θέλω να παρακαλέσω ξανά όσους έχουν στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς να επικοινωνήσουν μαζί μου. Εχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του νησιού από ακτιβιστές της διεθνούς ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η εχεμύθεια είναι εξασφαλισμένη ([email protected]).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί στρώνουν το γήπεδο για την Τουρκία: Η συνέντευξη-παράσταση στην Άγκυρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: