Μετά τα Rafale έρχονται και οι φρεγάτες: Τι διακυβεύεται μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (Δ) με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλωράνς Παρλύ (Α) (Florence Parly), μιλούν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, OΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
«Μετά τη σύναψη της συμφωνίας στον άξονα Αθηνών-Παρισιού για τα 18 μαχητικά Rafale, που αγόρασε η Ελλάδα προς 3 δις δολάρια, ένας πιθανός νέος εμπορικός άξονας βρίσκεται στον αμυντικό τομέα, αναφέρει η ιστοσελίδα mondogreco.net σε δημοσίευμά της.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parley θα το συζητήσει προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε λίγες μέρες.

Στο πιάτο η γαλλική προσφορά για δύο φρεγάτες Fremm. Εάν προτείνεται η έκδοση antisom, τότε η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα αποδεχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αξιολογηθεί η επιλογή τεσσάρων [email protected], που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ελληνικές ταμειακές δυνατότητες.

Στη μέση παραμένει η αμερικανική επιλογή, η οποία μάλλον δεν περιλαμβάνει τον αντιτορπιλικό Arleigh Burke , ακόμη και αν η αρχική πρόταση της MMSC στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σε κανένα σημείο.

Επίσης, για το θέμα της Άμυνας, σημειώνουμε την εικοσαετή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την ελληνική στρατιωτική αεροπορία, αξίας 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δέκα αεροσκάφη M-346, συντήρηση T-6, παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη»

ΠΗΓΗ: mondogreco.net – Dopo i Rafale anche le fregate: cosa c’è in ballo tra Grecia e Francia]

H επιλογή αεροπορικής υπεροχής που δίνει το RAFALE: Tαυτόχρονο «kill» των οκτώ πιο επικίνδυνων στόχων…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required