Μετά από σύσκεψη στο Ισραήλ αποφασίστηκε να μην δοθεί δημόσια απάντηση στο “φλερτ” του Ερντογάν

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στη Βάρνα της Βουλγαρίας. EPA, VASSIL DONEV




Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εσκενάζι συζήτησε με μέλη του υπουργείου του, καθώς και με μέλη του Υπουργείου Άμυνας, του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας, και της Μοσσάντ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης προς τα σήματα που φτάνουν από την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα WALLA, στην Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι το κίνητρο της Τουρκίας είναι η ανησυχία εξαιτίας της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν διάκειται φιλικά προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Τίτλος του κειμένου: «Υπό το φως των δηλώσεων του Erdogan, ο Ashkenazi ζήτησε να ξεκινήσει διαδικασία ‘διερεύνησης’ για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία»

Με τα σημερινά δεδομένα, αποφασίστηκε να μη δοθεί δημόσια απάντηση στις προθέσεις του Erdogan.

Ο αρθρογράφος RAVID BARAK σημειώνει στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν διάφορες οδοί διερεύνησης για το εάν ο Erdogan είναι πράγματι πρόθυμος να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο αποφασίστηκε ότι το Ισραήλ δεν θα αντιδράσει επίσημα και δημόσια στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο τουρκικό ζήτημα και ότι είναι πολύ καχύποπτοι για τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Πέραν τούτου, δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση, το Ισραήλ δεν προτίθεται να βλάψει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Αρθρογράφος: RAVID BARAK, ιστοσελίδα WALLA

Αφού συνέκρινε το Ισραήλ με την ναζιστική Γερμανία, ο Ερντογάν ξεκίνησε επίθεση ισχυρού φλερτ με το Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: