Μετά από αυτές τις δηλώσεις του Γκουτέρες ο κ. Δένδιας και ο κ. Αναστασιάδης θα πάνε στη Νέα Υόρκη;

Secretary-General Briefs Press on Priorities for 2019 Headline Secretary-General Briefs Press on Priorities for 2019 Caption Description Spokesman Stéphane Dujarric (left) calls on a journalist during a press briefing by Secretary-General António Guterres on his priorities for 2019. Unique Identifier UN750356 Production Date January 18, 2019 12:00:53 PM Country United States of America City New York Credit UN Photo/Manuel Elías




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το καθεστώς των κατεχομένων είναι τώρα «διοίκηση της Βόρειας Κύπρου» για τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες!!!

Τη λύση που προωθεί, τη φιλοτουρκική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ούτε καν γνωρίζει πως την λένε. Δυσκολεύθηκε και να την πει στους δημοσιογράφους!!!

Και κατά τα λοιπά: Θα επιτρέψει στην κατοχική Τουρκία και τον κατοχική ηγέτη Ερσίν Τατάρ, να καταθέσουν στην Πενταμερή την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών. Είναι επικίνδυνος στην άγνοια του για τα πάντα… Αλλά και για όσα πράττει σε συνεννόηση πάντα με την Τουρκία. Ειδικά για το Κυπριακό και γενικά τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

  • Η Λευκωσία, όπως και η Αθήνα, τρέμουν και με τη σκέψη να διαμαρτυρηθούν στον φιλότουρκο Γκουτέρες, ο οποίος στήνει  παγίδα με την Πενταμερή και στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η στάση τους είναι απαράδεκτη και αυτοί αύριο θα φύγουν αλλά οι κακές πολιτικές τους θα μείνουν και θα ταλαιπωρούν τους πολίτες στο νησί και στην Ελλάδα.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Επειγόντως. Τα πολιτικά συστήματα στη Λευκωσία και στην Ελλάδα, θα τα χαρακτήριζα και αυτά επικίνδυνα. Γιατί ΔΕΝ αντιδρούν στις πολιτικές του Γκουτέρες;

Διαβάστε τον …ανεξάρτητο γενικό γραμματέα του αμαρτωλού ΟΗΕ:

«Έχω εντολή από το Σ.Α. σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Η εντολή αυτή αναφέρεται ρητά σε διζωνική δικοινοτική λύση. Προφανώς αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την συνάντηση των διαπραγματευτών που συγκαλούμε, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Είμαι πάντα έτοιμος να πάω στο Σ.Α. κι αν υπάρχει συμφωνία των μερών διευρύνοντας το πεδίο των διαπραγματεύσεων, θα ερμηνευθεί ως κοινή συμφωνία.

Το γεγονός ότι εμμένω στην εντολή που έλαβα, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός να ακούσω τον καθένα, να λάβω τα συμπεράσματα της συζήτησης στην βάση του οτιδήποτε τα μέρη έχουν ως κοινή άποψη για το μέλλον».

Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία εποχή κατά την οποία λέγονται και ακούγονται πολλά για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στον Ερντογάν.

Πέραν της «βόμβας» που έριξε ο φίλος του Ερντογάν, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος πρόβλεψε ότι το θέμα των S-400, που χαρακτήρισε ιστορικό λάθος, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκία, έχουμε τώρα τον περίφημο αναλυτή Μάικλ Ρούμπιν.

Ήταν ένας από αυτούς που έγραφε πύρινα άρθρα υπέρ του Ερντογάν και τώρα τον κατηγορεί -θα έλεγα τον βρίζει- σε κάθε ευκαιρία.

Έκλεισε η πόρτα του Λευκού Οίκου για τον Ερντογάν, λέει ο κ. Ρούμπιν, με την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα πρέπει να περνά από τα κανονικά κανάλια είναι το συμπέρασμα της ανάλυσής του… Που σημαίνει ότι τελειώνουν τα προσωπικά ρουσφέτια του κάθε Αμερικανού Προέδρου στον Ερντογάν. Απ’ εδώ και πέρα προηγούνται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

  • “Οι S-400 είναι καταστροφή για την Τουρκία … Η αγορά τους ήταν ένα ιστορικό λάθος”, τόνισε ο πρέσβης  Τζέφρι, ο οποίος θύμισε και κάτι που ξεχνάμε, ενώ δεν πρέπει. Ότι έχασε και τα μαχητικά F-35. Και αυτή ήταν μία μεγάλη νίκη της Ομογένειας.

Εάν δείξει σοβαρότητα η Ελλάδα, τα F-35 μπορούν να φέρουν γαλάζια φτερά…

Επιστρέφοντας στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον άκρατο φιλοτουρκισμό του, πρέπει να τονιστεί ότι η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, για όσο αυτός επιμένει να κατατεθεί στην άτυπη Πενταμερή και η διχοτομική λύση των δύο κρατών. Καθαρές κουβέντες…

Εάν πάνε στην Πενταμερή και κατατεθεί η διευθέτηση των δύο κρατών, είναι υποχώρηση που αποτελεί στην ουσία εθνική ήττα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Την Τετάρτη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλλιβαν συνομίλησε με με τον Μπγιορν Ζάιμπερτ, επικεφαλής του γραφείου της προέδρου της Κομισιόν, της κ. Ursula von der Leyen. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για το θέμα της Τουρκίας. Ενδιαφέρον και σημαντικό σημείο στην ανακοίνωση… Ερώτημα: Ποιος θα επικρατήσει: Η Ευρώπη ή η Αμερική;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Θέλω να παρακαλέσω όσους έχουν στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς να επικοινωνήσουν μαζί μου. Έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του νησιού από ακτιβιστές της διεθνούς ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η εχεμύθεια είναι εξασφαλισμένη ([email protected]).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο πρέσβης-υπηρέτης του Ερντογάν προδιαγράφει το τέλος του: Λευκωσία και Αθήνα πήραν λάθος δρόμο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: