Λοβέρδος για αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο: Επέκταση και κάτω από το Ταίναρο και νοτίως Κρήτης

File Photo: Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Είμαστε θετικοί», ανέφερε κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, για την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο, ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα έσπευσε να επισημάνει ότι η στάση που εκφράζεται σήμερα, δια του σχεδίου νόμου, συνιστά μεταβολή στην πολιτική που άσκησε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέστηκε την περίοδο της υπουργίας Κάρολου Παπούλια όταν αποφασίστηκε ότι «η διακήρυξη της αύξησης της κυριαρχίας της χώρας ή θα γίνει παντού ή δεν θα γίνει».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε πάντως ότι είναι σωστή επιλογή πως σήμερα προχωράμε τμηματικά, ιδίως μετά την παράνομη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης, «αλλά γιατί προχωράμε με το τμήμα του τμήματος;».

Και είναι αυτό το σημείο που ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι πρέπει να απαντηθεί γιατί παραλείπεται η περιοχή κάτω από το Ταίναρο και η περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης. «Είναι ένα ερώτημα σοβαρό. Τι σας εμπόδισε; Υπάρχουν τεχνικές ελλείψεις, δηλαδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι υδατογραφικές και άλλες μελέτες, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ενιαία πολιτική και για την περιοχή αυτή; Γιατί δεν περιμέναμε λίγους μήνες ακόμα ώστε να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Συζητάμε σε μια φάση όπου η Τουρκία έχει “γκριζάρει” περιοχές κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι δεδομένο ότι με τη συμπεριφορά της η Τουρκία τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να γκριζάρει περιοχές», παρατήρησε επίσης, για τη στάση της Τουρκίας ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε και στις διερευνητικές εντολές, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έβαζε κατά καιρούς την πληθωρική της ατζέντα που όμως δεν συζητείτο.

«Προσδοκούμε από τις διερευνητικές επαφές εξ ορισμού κάτι πολύ θετικό; Όχι. Η εμπειρία δεν το λέει αυτό. Εκτιμούμε όμως ως θετική την επανέναρξη των διερευνητικών», είπε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής που υπογράμμισε ότι το θέμα είναι ένα, και ζήτησε να μην υπερεκτιμώνται οι διερευνητικές επαφές. «Ο διάλογος είναι πάντα πάνω στο τραπέζι για την Ελλάδα, που είναι ένα κράτος που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα. Μέχρις εκεί προς το παρόν», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δένδιας: Η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και στο Αιγαίο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: