Λίγοι και φανατικοί: Οπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν στο Τόκιο ενόψει διαδοχής…

File photo: Από συγκέντρωση οπαδών του Τραμπ στο Τόκιο, την περασμένη εβδομάδα. photo: Screenshot via YouTube
Μια μικρή ομάδα Γιαπωνέζων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ βγήκαν σήμερα στους δρόμους το Τόκιο, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο μερικές ώρες πριν την ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν.

Περίπου 120 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο του Τόκιο, με τους διαδηλωτές να κρατούν αμερικανικές και ιαπωνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα ότι ο Τραμπ ήταν «ο πραγματικός νικητής» των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

  • «Θέλαμε να δείξουμε ότι πολλοί άνθρωποι στην Ιαπωνία στηρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε στο Reuters ο διοργανωτής της πορείας Ναότα Κομπαγιάσι. «Φωνάξαμε όλοι μαζί έτσι ώστε η φωνή μας να πετάξει πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και να φθάσει στις ΗΠΑ».

Κάποιοι υποστηρικτές του Τραμπ στην Ιαπωνία προσελκύονται από τη σκληρή του στάση απέναντι στην Κίνα, τον περιφερειακό αντίπαλο του Τόκιο. Άλλοι, όπως ο Κομπαγιάσι, ανήκουν σε συντηρητικές χριστιανικές σέκτες, ενώ άλλοι πρόσκεινται στο κίνημα συνωμοσιολογίας QAnon.

Μετά την εκλογή του έχει γίνει σειρά διαδηλώσεων υπέρ του Τραμπ στο Τόκιο. Η σημερινή πορεία ήταν μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, είχε δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τον Τραμπ, παίζοντας μαζί του γκολφ και έχοντας συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και συναντήσεις.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Live: Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στο πλήθος… Και επιβιβάστηκε στο Air Force One για τη Φλόριντα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: