Λευκός Οίκος: O Τραμπ δεν είχε σχέδιο διανομής του εμβολίου κατά του κορωναϊού

File Photo: Ανδρες της εθνοφρουράς βοηθούν ηλικιωμένη να προσέλθει για εμβολιασμό σε κέντρο της Νέας Υόρκης. EPA/PETER FOLEY




Την ώρα που ο νέος κορωναϊός εξαπλωνόταν η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε καταρτίσει κάποιο σχέδιο διανομής για το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Δεν υπήρχε προγραμματισμός τους τελευταίους μήνες της παραμονής τους στην κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο νέος προσωπάρχης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλάιν.

«Η διαδικασία διανομής του εμβολίου, κυρίως εκτός των γηροκομείων και των νοσοκομείων, στην κοινότητα ως σύνολο, δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, όταν ήρθαμε στον Λευκό Οίκο» δήλωσε ο Κλάιν στην εκπομπή του NBC «Meet the Press».

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει προ δύο ημερών ότι οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες, προβλέποντας ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 600.000 στις ΗΠΑ.

«Είμαστε στους 400.000 νεκρούς και θα αυξηθούν πολύ πάνω από τους 600.000», είπε ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν είχε κάνει ποτέ πριν μια τόσο δυσοίωνη πρόβλεψη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Θα ξεπεράσουν τους 600.000 οι νεκροί από την Covid-19 προβλέπει ο Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: