Κρίσιμη παραμένει η εξέλιξη του κορωναϊού στην Κύπρο παρά την πρόσφατη βελτίωση

File photo: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό. ΚΥΠΕ/Σταύρος Κονιώτης.
Η κατάσταση με την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Κύπρο παραμένει κρίσιμη αν και έχει παρατηρηθεί κάποια βελτίωση τις τελευταίες ημέρες που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνaϊό δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Τσιούτης είπε πως αν και βλέπουμε βελτίωση αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού αναμένουμε ακόμα αυξημένες νοσηλείες μέσα στις επόμενες μέρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Είπε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μηδενικά κρούσματα, ενώ στόχος είναι τον Φεβρουάριο η κατάσταση να επιτρέψει την πολύ αργή και σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Κρίστης Λοϊζίδης τόνισε πως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η θέση πως τα νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Αυτή τη στιγμή όπως είπε, στα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 200 ασθενείς με COVID-19 την ημέρα και αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, θα σταλούν ασθενείς χωρίς κορωνοϊό σε ιδιωτικές κλινικές, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε υποδομές και αναλώσιμα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μέχρι την Κυριακή, όπως λέχθηκε στη διάσκεψη, είχαν χορηγηθεί οι πρώτες δόσεις σε 6035 άτομα, ενώ σημειώθηκε ότι η Κύπρος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ήδη το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται στην 8η θέση εντός της ΕΕ, σε αναλογία πληθυσμού στη χορήγηση εμβολίων.

 Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έξι νεκροί από τον κορωναϊό στην Κύπρο την Τετάρτη: 227 κρούσματα, 198 νοσηλευόμενοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal