Κρίσιμες οι στιγμές για τον Κυπριακό Ελληνισμό: Οδηγούν το νησί σε “σφαγή” στη βάση βρετανικού σχεδίου

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σηκώνει τα χέρια ψηλά ενώπιον του Τούρκου προέδρου της γενικής συνέλευσης Volkan Bozkir. Credit UN Photo, Eskinder Debebe




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Παίζεται ένα άθλιο και άγριο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων τούτο το διάστημα, αλλά η πανδημία και τα σκάνδαλα του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου, καλύπτουν τις διεργασίες για το μείζον εθνικό θέμα.

Η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη και δηλητηριασμένη και αφήνονται οι ξένοι συνωμότες, υπό την ηγεσία των Βρετανών, να βυσσοδομούν εναντίον του κυπριακού λαού. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι μόνη, δεν έχει βοήθεια από πουθενά, και ειλικρινά νιώθουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Και ομιλώ πολύ σοβαρά.

Ελπίζω, βέβαια, ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα συντρίψουν στο δημοψήφισμα τη φιλοτουρκική διευθέτηση, που μαγειρεύουν οι Βρετανοί σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, κάποιους γραφειοκράτες στην Ευρώπη και μερικούς Κύπριους πολιτικούς. Εκτός αν οι Εγγλέζοι τους ακυρώσουν αυτό το δικαίωμα.

  • Πάντως, “ψιλοπάγωσε” την Λευκωσία και την Αθήνα την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες –σχετικό κείμενο ΕΔΩ– και αντιλαμβάνομαι ότι θα ζητηθούν κάποιες διευκρινίσεις, αν και είναι μάταιο να περιμένει κανείς δίκαιη αντιμετώπιση από τα Ηνωμένα Έθνη της κατοχικής Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Γκουτέρες έχει πάρει θέση και η θέση του είναι υπέρ των Τούρκων. Και είναι απαράδεκτο για ένα γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να επικροτεί την κατοχική δύναμη και όχι το θύμα, που είναι η Κύπρος. Όταν πρόκειται για το Ισραήλ και την κατοχή της Παλαιστίνης, ο εν λόγω κύριος βγάζει φωνή μεγάλη.  Για την Τουρκία δεν έχει να πει ποτέ τίποτα;

Θα φτάσουμε στο σημείο να τον ακούσουμε να ισχυρίζεται ότι η Κύπρος ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Σας προετοιμάζω…

Ο γενικός γραμματέας, λοιπόν, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε άλλες ιδέες πέραν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι γνωρίζει -και το τόνισε- πως η εντολή που έχει από το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρεται ρητά σε διζωνική δικοινοτική λύση.

Ο κ. Γκουτέρες ρωτήθηκε πότε θα καλέσει την Πενταμερή Διάσκεψη και αν είναι ανοικτός σε νέες ιδέες. Προφανώς εννοεί τα «δύο κράτη». Η Τουρκάλα δημοσιογράφος μάλιστα αναφέρθηκε στη δήλωση του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ ότι «μας αξίζει χωριστό κράτος».

  • Δεν θα επαναλάβω τις δηλώσεις του αφού τις δημοσιεύσαμε χθες (ΕΔΩ), αλλά -όπως μου είπε διπλωμάτης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών- ο γενικός γραμματέας έδειξε ως να μην γνωρίζει τις βασικές πτυχές του Κυπριακού. Ή, ακόμα χειρότερο, έδειξε να μην τον ενδιαφέρει πια.

Ο διπλωμάτης εξέφρασε τον φόβο ότι ο κ. Γκουτέρες στην Πενταμερή θα αναφέρει ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος θα καταθέσει την εντολή που έχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αν το πράξει, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα συμβεί. Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι βασικός σκοπός του κ. Γκουτέρες είναι να καλύψει τα λάθη του, ειδικά για την υπόθεση του Κραν Μοντανά, όπου έχασε μοναδική ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό.

Εν πάση περιπτώσει, αναμένουμε την Πενταμερή την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, είτε την 1η είτε την 8η του μήνα. Το πρόβλημα με την πανδημία παραμένει φυσικά, αλλά γίνεται προσπάθεια να εγκριθεί η έλευση των πρωταγωνιστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να γίνει κάπου αλλού.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Γκουτέρες θα επιμείνει στην πραγματοποίηση της για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό των Βρετανών, για «ξεμπέρδεμα» με το Κυπριακό. Θα το επιτρέψει η Αθήνα; Διότι από τους πολιτικούς ηγέτες της Κύπρου να μην περιμένουμε αντίδραση και αντίσταση. Θα εκδώσουν και ανακοινώσεις «αυτό-ικανοποίησης» (αν με …πιάνετε).

Ο δε Πρόεδρος της Κύπρου, βάλλεται από παντού για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που “αγγίζει” εξωφρενικά ποσά. Ο Νίκος Αναστασιάδης συναινεί και θα συμμετέχει στην Πενταμερή, επειδή ελπίζει πως μέσω του Κυπριακού θα στρέψει την προσοχή του λαού μακριά από τα σκάνδαλα. Πολύ επικίνδυνη “λογική”.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τη συνωμοσία να χαρίσουν την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν έχει καμία δουλειά να πάει στη Νέα Υόρκη. Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Θέλω να παρακαλέσω όσους έχουν στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς να επικοινωνήσουν μαζί μου. Έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του νησιού από ακτιβιστές της διεθνούς ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η εχεμύθεια είναι εξασφαλισμένη ([email protected]).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: