Χάρη σε 100 απατεώνες από τον Τραμπ: Ως το τελευταίο λεπτό πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο

File Photo: Ο Λευκός Οίκος EPA/Ken Cedeno / POOL




Ο Πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζεται να χορηγήσει περίπου 100 χάρες και μειώσεις ποινών κατά την τελευταία ημέρα της θητείας του αύριο Τρίτη.

Την πληροφορία μεταδίδουν τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Οι χάρες αφορούν εγκληματίες του λευκού κολλάρου, δηλαδή στελέχη επιχειρήσεων καταδικασμένα για οικονομικά, μη βίαια εγκλήματα, διάσημους ράπερς καθώς και τον οφθαλμίατρο Σάλομον Μέρτζεν από το Παλμ Μπιτς, που φυλακίστηκε προ διετίας για δεκάδες απάτες με ταμεία περίθαλψης.

Στον Λευκό Οίκο μάλιστα υπήρξε σύσκεψη την Κυριακή για να διαμορφωθεί η τελική λίστα., ανέφεραν δύο πηγές.

Μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν έχει σχεδιάσει να απονείμει χάρη στον εαυτό του ή τα παιδιά του, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο. Η διαδικασία απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο Τραμπ, μεταξύ των οποίων και στον συμπέθερό του, Τσαρλς Κούσνερ, έτρεχε κανονικά πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά έπειτα η διαδικασία σταμάτησε ενόψει της επικύρωσης της νίκης του Μπάιντεν από το Κογκρέσο και μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Η δεύτερη μεγάλη έγνοια του Τραμπ φαίνεται να είναι η αποχαιρετιστήρια τελετή, την οποία έχουν διοργανώσει αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου το πρωί της Τετάρτης, όταν θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον: Δηλαδή πριν τις 08:00 τοπική ώρα ανήμερα της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Η σεμνή αποχαιρετιστήρια τελετή θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ και στη συνέχεια ο Τραμπ θα αναχωρήσει με το προεδρικoύ ελικοπτέρου με προορισμό το θέρετρό του, Μαρ-έϊ-Λάγκο στη Φλόριντα, αφού ως γνωστόν δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

Κατά την απογείωση του προεδρικού ελικοπτέρου, θα υπάρχουν μερικοί σύμβουλοί του αν και ο αριθμός αυτών που θα παρακολουθήσουν θα είναι περιορισμένος:

Με πληροφορίες από CNN, Bloomberg

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο Τζον Κυριάκου ζήτησε χάρη από τον Τραμπ πληρώνοντας σε “ανθρώπους” του 50 χιλ. δολάρια, αποκάλυψε η NY Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: