ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

File Photo H Kομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ
«Η πρώτη, μαζική, δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση δόθηκε σήμερα από χιλιάδες φοιτητές, που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια, «οι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως εξεταστική και διά ζώσης καταστολή « δεν πρόκειται να περάσει! Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη».

«Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Θα συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα για πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, που θα προωθούν τη μάθηση και την έρευνα προς όφελος του λαού και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων, για πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας και όχι καταστολής και αυταρχισμού!» καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Πρώτα θα βρέχουμε, μετά θα ψεκάζουμε: Ο Χρυσοχοΐδης για το νέο σχέδιο αντιμετώπισης διαδηλώσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal