ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αντί να απειλεί με πρόστιμα ανήλικους μαθητές να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους

File Photo: Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στην Αθήνα. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Η κυβέρνηση, αντί να προκαλεί απειλώντας με πρόστιμα ανήλικους μαθητές, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ με αφορμή «τη δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή για πρόστιμα στους μαθητές».

«Τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά και οι μαθητές δοκιμάζονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους μπροστά σε μια οθόνη, μακριά από φίλους και συμμαθητές, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Μάλιστα, επέλεξε να απολύσει εκπαιδευτικό προσωπικό με τρίμηνη σύμβαση, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, δεν πήρε μέτρα για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κ.λπ.

Γι’ αυτό μεταδίδεται ο ιός! Εκτός αν τα δεκάδες τμήματα Δημοτικών Σχολείων που έχουν ήδη κλείσει μετά από μόλις 10 μέρες λειτουργίας, έκλεισαν γιατί οι μαθητές Δημοτικού συνωστίζονται με τις ώρες στις πλατείες!» προσθέτει η ΚΝΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Οι μαθητές έχουν ήδη δείξει τη δύναμή τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να παίζει με την υγεία και τη μόρφωσή τους. Δεν θα ανεχτούν να τους κουνά το δάχτυλο ο ένοχος για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Το δίκιο τους θα ακουστεί και πάλι… Ακόμα κι αν η κυβέρνηση επαναφέρει τον νόμο περί τεντιμποϊσμού και το κούρεμα με την ψιλή!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και διμερείς επαφές αύριο ο Δένδιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: