Κοινή ερώτηση των Κυπρίων ευρωβουλευτών προς Κομισιόν: Για διώξεις Άγκυρας προς Τ/κ δημοσιογράφους

File photo: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για τα γεγονότα και τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα, οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ. Φωτογραφία ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ




Σε κοινή γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησαν όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, σχετικά με νέες μηνύσεις σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους για προσβολή́ του τουρκικού́ κράτους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, μαζί με τους Ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου, Λουκά Φουρλά, Γιώργο Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Κώστα Μαυρίδη, σημειώνουν ότι ολοένα και συχνότερα, καταγράφονται περιπτώσεις Τ/κ δημοσιογράφων, που κατηγορούνται, με το πρόσχημα ότι πρόσβαλαν το τουρκικό κράτος, για αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για επανειλημμένες προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού, από την Άγκυρα εναντίον δημοσιογράφων και προοδευτικών Τ/κ, καταπατώντας το δικαίωμα, όλων των πολιτών, στην ελευθερία της άποψης και της έκφρασης, προστίθεται.

Με βάση αυτά, οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για τα γεγονότα και τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα, οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνάντηση Πετρίδη με νέο πρέσβη Αιγύπτου για διμερείς σχέσεις, Ασφάλεια και Άμυνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: